plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  06.03.2020 00:00:00

Město Plzeň dělá řadu preventivních opatření ohledně možné nákazy koronavirem

Město Plzeň přijalo řadu preventivních postupů ve svých organizacích, aby předešlo možné nákaze onemocnění novým typem koronaviru COVID-19. Jde o opatření ve školách, ve veřejné hromadné dopravě, na úřadech i v sociálních zařízeních.

„Nechceme šířit žádnou paniku, ale hlavně chránit občany města před možnou nákazou tímto onemocněním. Situaci podrobně sledujeme a činíme taková opatření, abychom byli připraveni a schopni zareagovat podle momentálního stavu,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

Ředitelům základních a mateřských škol město jako jejich zřizovatel vydalo doporučení, v jakém smyslu mají informovat rodiče po návratu žáků z jarních prázdnin do škol. Správný postup jim sdělí prostřednictvím webových stránek školy, vyvěšením informacím na dveře školy a jiná viditelná místa i dalšími informačními kanály, které jsou zvyklí běžně při komunikaci s rodiči používat, například e-mailem.

Po návratu s dětmi z rizikových oblastí mají především požádat o telefonickou konzultaci Krajskou hygienickou stanici Plzeňského kraje se sídlem v Plzni (KHS PK) nebo svého praktického nebo dětského lékaře, aby určil další postup. Návrat dítěte do školního kolektivu mají zvolit až po ujištění ze strany těchto orgánů, že je to možné.

Mimořádná opatření přijaly i Plzeňské městské dopravní podniky. V tramvajích, trolejbusech i autobusech čistí všechna madla a veškeré plochy, které mohou být znečištěny či kontaminovány, zintenzivnily jejich desinfikování. Nově v každé obsluhované zastávce a během čekání na konečných stanicích otevírají řidiči všechny dveře, aby vzduch ve vozech pravidelně cirkuloval. Pro všechny řidiče a zaměstnance pohybující se v terénu objednaly PMDP balíčky s hygienickými a desinfekčními prostředky a ve všech objektech firmy je k dispozici desinfekční mýdlo.

V Městském ústavu sociálních služeb nejsou již od 3. března povoleny návštěvy z toho důvodu, že senioři jsou rizikovou skupinou a navíc mají často další přidružené nemoci, což nebezpečí těžšího průběhu onemocnění koronavirem ještě zvyšuje. Zaměstnanci ústavu používají roušky, desinfekční prostředky a dodržují další přísná hygienická opatření.

Zvýšená hygienická opatření zavedl i Magistrát města Plzně ve svých objektech. Jde například o zintenzivněnou desinfekci prostor s větší koncentrací lidí či umístění desinfekčních mýdel na toalety. Vydal také doporučení pro své zaměstnance, co mají dělat po návratu z rizikových oblastí v cizině.

Nejnovější informace jsou k dispozici na www.bezpecnaplzen.eu.

V Plzeňském kraji dosud nebylo nakažení koronavirem potvrzeno. Podle údajů zveřejněných na webových stránkách KHS PK 6. března 2020 v 7:50 bylo provedeno 53 vyšetření s negativním výsledkem, vystaveno 146 karantén a ukončeno 38 karantén.

Text: Marie Fialová


Zveřejněno: 6. 3. 2020, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688