TNBiz (TN.cz)
Počasí zpravodajství  |  28.02.2020 08:43:21

Konečně zimní počasí: Do Česka dorazil sníh, napadlo až 19 cm sněhu. Komplikuje i dopravu

Za posledních čtyřiadvacet hodin v Česku napadl čerstvý sníh, především v horských oblastech. Na Šumavě napadlo devatenáct centimetrů, Železná Ruda hlásí patnáct. Sníh také komplikuje dopravu, jelikož se tvoří sněhové jazyky a fouká silný vítr. V Plzeňském kraji vyjížděli hasiči k několika nehodám.

Sníh si užívají především lidé na Šumavě. "Nejvíce sněhu napadlo v jižní polovině území na Šumavě – až 19 cm, Železná Ruda hlásí 15 cm, Chebsko až 8 cm, Karlovarsko 7 cm, Jihočeský kraj 9 cm, Vysočina 6 cm, Jihomoravský a Zlínský kraj do 5 cm," uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Od pátečního rána sněží především v Moravskoslezském kraji, kde napadly dva centimetry nového sněhu. Fouká také silný vítr, a to hlavně na Moravě a ve Slezsku. "Dopravu tak komplikuje tvorba sněhových jazyků," doplnila Honsová.

Problémy v dopravě jsou hlavně v Plzeňském kraji. V Železné Rudě najel vlak do stromu, nikdo naštěstí nebyl zraněn. Hasiči od čtvrtečního večera vyjížděli také k nehodám. Pozor by si měli dát řidiči také v Libereckém kraji, kde je kluzký úsek na dálnici D8 mezi 60. a 92. kilometrem. Sníh pokryl také silnice v Karlovarském nebo v Jihočeském kraji

Sněžit bude během pátku. "Na východě může zpočátku sněžit ještě trvaleji a napadnout mezi 5 a 10 cm sněhu (nejvíce v Beskydech. Na ostatním území už se bude jednat o sněhové přeháňky, které se budou objevovat především na horách, kde by mělo připadnout také většinou mezi 5 a 10 cm nového sněhu (nejvíce na severu). Na Českomoravské vrchovině by to mělo být do 5 cm," dodal ČHMÚ. 

V platnosti je stále výstraha před sněhem do páteční jedenácté hodiny dopolední. Platí pro Středočeský, Jihočeský, Moravskoslezský, Zlínský, Pardubický, Plzeňský, Jihomoravský, Ústecký a Karlovarský kraj a také Vysočinu

Výstrahu vydali meteorologové i pro silný vítr, který může dosáhnout 70 km/h. Platí pro Jihočeský kraj, Plzeňský kraj (Domažlice, Horažďovice, Klatovy, Sušice), Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj také do páteční jedenácté hodiny dopolední. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688