TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  25.02.2020 08:14:01

V Česku opět silný vítr, hrozí sněhové závěje. Zehra ohrožuje i další státy. Předpověď počasí na týden

Tlaková níže Zehra se dostala nad Severní moře a ovlivňuje počasí nejen u nás, ale také v Britských ostrovech nebo Německu. V úterý nás čeká vítr, který může dosáhnout rychlosti 45 km/h, o den později zesílí především na horách. Tam se pak mohou tvořit také sněhové závěje.

Více:
Varování: Napadne těžký sníh, hrozí polomy. Předpověď počasí na čtvrtek a pátek. (Meteobox)
Večer začne přes naše území od západu přecházet tlaková níže Bianca, na západě Čech začne sněžit a do rána se sněžení rozšíří na většinu území. (ČHMÚ)


Silný vítr s nárazy 

Od úterního rána jsme si mohli v Česku užívat příjemné teploty, které se na několika místech pohybovaly nad 8 °C. "V šest hodin ráno například stanice Praha-Karlov hlásila 10,2 °C, Tušimice 8,6 °C, Holešov 8,4 °C a Ostrava 8,6 °C," uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. 

I když příjemné teploty vydrží po celý den, přidá se k nim opět vítr. "Během úterního rána fouká mírný až čerstvý jihozápadní až západní vítr - s nárazy větru do 45 km/h, na horách do 60 km/h," dodala Honsová. 

Tlaková níže ovlivňuje počasí také v Německu. Podle místních médií se blíží k Brémám ležících poblíž Severního moře, kde se Zehra nachází. Vítr by měl udeřit rychlostí 65 km/h. Varování meteorologů platí do úterní desáté hodiny dopoledne. Ve Velké Británii se zase lidé připravují na vydatný sníh a povodně

Počasí v týdnu 

Na našem území začne vítr zesilovat v noci na středu. Na horách může dosahovat v nárazech až 70 km/h a podobná rychlost vydrží i ve středu. Společně se sněžením se pak mohou vytvářet v horských oblastech sněhové jazyky. Teploty se budou přes den pohybovat od 3 do 7 °C. 

 

Sněhové jazyky se mohou místy vyskytnout také ve čtvrtek. To nás čeká proměnlivá oblačnost se sněhovými přeháňkami, pod 400 metrů i dešťové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 1 do -3 °C, přes den pak vyšplhají na 6 °C. 

Podobné počasí nás čeká také v pátek. Na horách budou srážky opět sněhové, v nížinách pak dešťové. V noci teploty klesnou na -3 °C, přes den se budou pohybovat od 2 do 6 °C. 

Počasí o víkendu 

V sobotu se pak dočkáme příjemných teplot kolem 15 °C. Doprovázet je ale bude opět déšť, nad 400 metrů pak sněhové přeháňky.

Zataženo bude také v neděli. "Nejnižší noční teploty budou v neděli 5 až 1 °C, v dalších dnech +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na webu.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688