TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  31.01.2020 13:21:50

Počasí na horách: Na horách začala výrazná obleva, kde je ještě dost sněhu na lyžování?

Po sněžení v posledních dnech začala na horách výrazná obleva, která s mírným přerušením v neděli potrvá podle meteorologů nejspíš až do úterý. Nejlépe je na tom se sněhem Šumava, následují hřebeny Krkonoš. I přes rychlé tání sněhu hlásí lyžařské areály často téměř plný provoz.

V noci na pátek měly teploty na našem území velmi netradiční chod, nejchladněji bylo totiž na mnoha místech už večer a během noci se pak oteplovalo. "Příčinou je čerstvý jihozápadní až západní vítr, který se během noci zejména v západní polovině Čech a na severovýchodě území rozfoukal a "vyhnal" v těchto oblastech teploty na hodnoty odpovídající minimálním teplotám na konci května," vysvětlil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Před oblevou připadlo na horách od 10 do 40 centimetrů, nejvíce sněhu měla ve čtvrtek Šumava, kde místy leželo kolem jednoho metru sněhu, v závěsu jsou Krkonoše. Jinde na horách bylo ve čtvrtek nejčastěji mezi 15 a 60 centimetry sněhu.

V pátek a v sobotu by mělo být na horách kolem 4 až 8 °C, v neděli podle ČHMÚ může v polohách nad 1000 metrů mírně sněžit. Až v úterý nás čeká výrazné ochlazení, kdy by postupně mohlo sněžit i v polohách kolem 400 metrů.

Sněhová pokrývka se v následujících dnech bude rychle měnit, je proto vhodné sledovat, jaké bude na horách panovat počasí

V případě, že se chystáte na sjezdovku, je také dobré zkontrolovat si přímo internetové stránky areálu. I přes nastupující oblevu hlásila v pátek dopoledne lyžařská střediska v Česku většinou téměř plný provoz.

Například SkiResort Černá hora – Pec má v provozu všechny areály, velká většina sjezdovek je sjízdná, otevřené jsou i běžkařské tratě.

V lyžařském středisku ve Špindlerově Mlýně jsou nevhodné sněhové podmínky jen na sjezdovce 4 Svatý Petr - FIS World Cup a 4a Hřiště, ostatní sjezdovky hlásí velmi dobré a dobré podmínky pro lyžování.

Sportovní areál v Harrachově také hlásí, že je na sjezdovkách zatím dost sněhu, uzavřeny jsou jen Červená 1 a Černá.

Ve Skiareálu Lipno jezdí zatím všechny lanovky kromě Lipenské a pohyblivého pásu v Bambini parku.

Lyžařský areál Zadov je v provozu, nepříznivé podmínky jsou podle interaktivní mapy areálu na sjezdovkách "Do ráje", "Sedačka – Bočna" a "Sedačka – Rukáv", ostatní sjezdovky jsou sjízdné.

Na Špičáku je v provozu šest sjezdovek ze 13, jezdí pět vleků z osmi.

Na Pradědu v lyžařském středisku Figura je aktuálně v provozu pět sjezdovek z devíti, zavřené jsou sjezdovky s označením A, B2, D a Švýcárna.

Skiareál Bíla v Beskydech hlásí, že má všechny sjezdovky i lanovky v provozu, horší je to s běžeckými trasami, které jsou aktuálně zavřené.

Skicentrum Kohútka hlásí také příznivé podmínky, v provozu jsou vyjma "Seníku" všechny lanovky a vleky, podobně jsou na tom i sjezdovky, v provozu je osm z deseti.

V lyžařském areálu Monínec jsou v provozu všechny lanovky a vleky, na sjezdovkách je podle informačníhoportálu mezi 50 až 70 centimetry sněhu.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688