rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  16.01.2020 00:00:00

ŘSD ČR jednalo s městem Děčín o možném přemostění Labe a plánovaném přivaděči k dálnici D8 (Ústecký)

Ředitelství silnic a dálnic ČR jednalo s vedením děčínského magistrátu o novém přemostění Labe, v souvislosti s plánovaným přivaděčem k dálnici D8.

Jednání se zástupci chomutovské Správy ŘSD a Generálního ředitelství ŘSD svolalo vedení magistrátu v Děčíně v čele s primátorem Jaroslavem Hroudou a jeho náměstky. „Prověření možnosti nového propojení obou břehů Labe jsme dostali za úkol od zastupitelstva města, a to i v souvislosti s plánovaným přivaděčem z Děčína na dálnici D8 ve stopě chrochvické varianty,“ zdůvodnil úvodem smysl setkání náměstek primátora pro územní a investiční rozvoj Vladislav Raška. Zamýšlený most by spojil zejména obce na pravém břehu bez nutnosti zajíždět do města a využít tak stávající most a nedávno zprovozněnou Vilsnickou spojku.

ŘSD ČR v Děčíně připravuje vedle samotného přivaděče k dálnici D8 po silnici I/13 v nové stopě několik dalších významných projektů, zejména v souvislosti se zkapacitněním silnice I/13 směrem na Nový Bor. „Otázka nového přemostění je v tuto chvíli z pohledu ŘSD ČR prakticky vyloučená. Jednak by zamýšlený most neměl návaznost na silnice ve správě ŘSD a z hlediska aktuálně připravovaných staveb na silnici I/13 by nový most s dalšími vyvolanými investicemi, jako je výstavba navazující komunikace I. třídy, jen těžko mohl vyjít ekonomicky,“ sdělil zástupcům Děčína Michal Vrabec z Generálního ředitelství ŘSD ČR. V současné době je Děčín dopravně dobře vyřešen jak zprovozněnou Vilsnickou spojkou na silnici I/62, tak čtyřpruhovým mostem přes Labe na silnici I/13.

Závěrečným bodem jednání tak zůstala otázka plánovaného přivaděče k dálnici D8, kde město preferuje chrochvickou variantu. „V současné době probíhá proces vlivu stavby na životní prostředí, který sleduje tři možné varianty. Čekají nás ještě složité geologické průzkumy, které byly vyžádány úřady. Doporučenou variantu dle výsledků EIA bychom měli znát v roce 2022,“ informoval vedení magistrátu vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Pro město je nyní důležité zanést výslednou variantu do nového územního plánu.

 

Publikováno: 16. January 2020, přímý odkaz

Archiv
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688