Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Osobní finance  |  23.12.2019 16:15:44

Jak výhodně „investovat“ bez peněz?

Cesta k lepší finanční situaci nevede jen přes odříkání, investice do finančních produktů či pokoušení štěstěny v loterii. Cesta k příznivější finanční situaci může být i výrazně „jistější“ a levnější. Jejich největší nevýhodou je, že se o nich lidé dozví příliš pozdě…

Vztahy

Vybudovaná síť kontaktů Vám může pomoci k lepší práci, novým zákazníkům, mentorům, výhodným koupím majetku apod. Slyšeli jste někdy, že v České republice vládne protekce? Proč toho nevyužít ve svůj vlastní prospěch?

Ovšem pozor, je třeba budovat si kvalitní vztahy s kvalitními lidmi. Vyšší cenu pro Vás budou jistě mít vztahy s lidmi, jež jsou nyní na pozicích, kterých chcete dosáhnout (finančně, společensky apod.) či lidé, kteří mají k této metě velmi blízko.

Osoby, které Vám mohou pomoci s osobním či profesním růstem můžete najít mezi svými bývalými spolužáky, stávajícími sousedy či lidi sdružující se na akcích typu Business for Breakfast, Barcamp, navštěvujících odborné veletrhy apod.

Vzdělání

Internet je plný informací. Nezáleží na tom, jestli k vyšším výdělkům potřebujete znalost dalšího cizího jazyka, programovacího jazyka, schopnost lépe vést lidi či péct chutné koláče, na internetu toto know-how pravděpodobně najdete zdarma.

Vzdělávat se můžete i prostřednictvím svého mobilu cestou do/z práce, posilovny, za rodiči apod.

Mezi „ověřené“ tipy na kvalitní know-how patří například Khan Academy (https://cs.khanacademy.org/), Duolingo (https://cs.duolingo.com/), Linkedin Learning (https://www.linkedin.com/), případně odborné kanály na Youtube (https://www.youtube.com/)

Přivýdělky

Toužíte po co nejkratší cestě? Zkuste přivýdělky, internet je jich plný. Ať už jde o venčení psů, ruční výrobu dekorativních předmětů, korektury textů či „dotazování“ se (na webu www.quora.com si můžete přivydělávat jednoduše tím, že budete pokládat otázky, viz https://www.quora.com/How-much-does-Quora-pay-per-question-in-their-partner-program).

Pronajímání svého majetku

Tisíce korun si můžete jednorázově vydělat tím, že krátkodobě pronajmete svůj byt (např. přes AirBnb) či auto.

Pokud budete do výše uvedených činností investovat svoji energii a čas dostatečně dlouho, šance na úspěch je obrovská. Nespoléháte přitom na rady finančních poradců, bankovních úředníků apod., vše máte ve svých rukách. Začít přitom můžete prakticky okamžitě bez ohledu na to, kolik máte aktuálně peněz v peněžence.



Přečtěte si také:

15.03.2022Jak dodržovat předsevzetí v oblasti spoření a jak nejen letos investovat? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
21.02.2022Jak dodržovat předsevzetí v oblasti spoření a jak (nejen) letos investovat? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688