Nejlepší fotky českého a slovenského Instagramu 2019

Čtvrtý ročník soutěže #nejfoto2019

Čtvrtý ročník soutěže #nejfoto2019 designového fotolabu Vyvolej.to již zná své vítěze! Celkem 1607 fotek soutěžilo o titul nejlepší fotky českého a slovenského Instagramu. O hlavních cenách rozhodovala odborná porota i hlasující uživatelé. Porota složená z fotografů, cestovatelů a instagramerů ocenila také nejlepší fotogarafie ze soutěžních kategorií: lidé, příroda, město, abstrakce a jídlo.

Nejvíce uživatelských hlasů (celkem 6278) získal Štefan Orem se svým pohledem na New York, který dle jeho slov nebylo vůbec jednoduché vypátrat. Místo s prostřihnutým plotem skýtající neuvěřitelný pohled na Manhattan vůbec neznal a nebýt jeho přítelkyně, která místo vystopovala pomocí Google Street view, nikdy by fotka nevznikla.

Porotu nejvíce uchvátil portrét od filozofa a fotografa Milana Soutora. Fotografie jeho kamarádky Justýny vznikl v době, kdy dokončovala medicínu a nastupovala jako lékařka do nemocnice. “Vedle její krásy jsem chtěl zachytit i sílu její osobnost,” svěřil se Milan na vyhlášení soutěže #nejfoto2019, jenž proběhlo 11. prosince v Praze.

Co fotkám letošního ročníku soutěže dominovalo? Zejména příroda (41 % přihlášených fotek) a lidé (35 %).

A nebyla by to instagramová soutěž, kdybychom se nepodívali na nejpoužívanější hashtagy u přihlášených fotografií. Převažuje zejména hashtag #photography, #nature či #igerscz (hashtag označující české instagramery).

Kompletní výsledky najdete zde: www.vyvolej.to/magazin/vysledky-souteze-nejfoto2019

Těšíme se, co přinese #nejfoto2020!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky