zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  10.12.2019 00:00:00

Město Zlín nastavuje parametry fungování obchodních korporací, příspěvkových organizací a obecně prospěšné společnosti



Město Zlín nastavuje parametry fungování obchodních korporací, příspěvkových organizací a obecně prospěšné společnosti

publikováno: 10.12.2019

Zlín - Statutární město Zlín je jediným společníkem 8 obchodních korporací, společníkem u 3 obchodních korporací, zřizovatelem 40 příspěvkových organizací a spoluzakladatelem obecně prospěšné společnosti. Nyní chtějí zástupci města vypracování střednědobého plánu hospodaření a rozvoje obchodních korporací. Cílem je, aby společnosti co možná nejvíce optimalizovali své hospodaření.

S ohledem na strategický význam subjektů s majetkovou účastí města je vhodné, aby statutární město Zlín jako společník, zřizovatel či zakladatel projevil vůči těmto subjektům svoji vůli o jejich dalším směřování, rozvoji a cílech, a to včetně vypracování střednědobého plánu hospodaření a plánu rozvoje. Střednědobým plánem hospodaření se rozumí plán běžných oprav, obnovy majetku. Plánem rozvoje pak výdaje a investice, které mají strategický význam, a o jejich realizaci rozhoduje SMZ. Zadání pro vypracování střednědobého plánu rozvoje tak dostali společnosti 100% vlastněné statutárním městem Zlínem, vybrané příspěvkové organizace zřízené městem, Dopravní společnost Zlín-Otrokovice a Filharmonie Bohuslava Martinů.

„Chceme, aby společnosti s majetkovou účastí města fungovali maximálně efektivně. Ředitelům jednotlivých společností jsme zaslali zadání, ve kterém jsou specifikovány vize a cíle dané společnosti. Na ředitelích nyní je, aby hledali možnosti, jak tyto cíle naplnit,“ řekl primátor města Jiří Korec.

V případě, že vedení společnosti či organizace zjistí, že stanovený plán není ekonomicky reálné dodržet, bude nutné předložit kromě žádosti o finanční podporu města i alternativní řešení vzniklé situace pomocí vlastních zdrojů,“ navázal náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Součástí zadání pro vedení uvedených společností je kromě schválení základních parametrů cílů a vizí také uložení jejich dalšího rozpracování nebo projednání v příslušných orgánech jednotlivých subjektů. Základní parametry, vize a cíle jsou formulovány tak, aby byly pro jednotlivé subjekty zadáním pro jejich rozpracování do podoby střednědobého plánu hospodaření a rozvoje, který bude možno po konzultacích se SMZ dále rozpracovávat a rozvíjet.

„Hlavním účelem střednědobého výhledu u většiny městských společností není ekonomický zisk, ale především poskytování kvalitních služeb občanům města Zlína,“ dodal Miroslav Chalánek.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688