TNBiz (TN.cz)
Dovolená  |  20.11.2019 06:20:50

Mapa nejnebezpečnějších států světa, je mezi nimi i oblíbená destinace Čechů

Libye, Pákistán nebo Somálsko jsou podle nové mapy Světové lékařské a cestovní bezpečnostní společnosti International SOS velmi nebezpečné. Lidé by se do nich raději neměli vydávat. Hrozí totiž útoky ozbrojených skupin a kontrola vlády je minimální. Riskantní je také Egypt, kam každoročně zavítá tisíce Čechů.

International SOS vydala interaktivní mapu, na které jsou znázorněné státy podle jejich úrovně bezpečnosti. Společnost hodnotila rizika hrozby pro turisty, sociální nepokoje i faktory jako je účinnost bezpečnostních složek státu, průmyslové vztahy nebo ohrožení země přírodními katastrofami.

Extrémní nebezpečí lidem hrozí především v Libyi, Afghánistánu, Mali, Iráku nebo ve Středoafrické republice. Právo a kontrola vlády v těchto státech jsou minimální nebo zcela chybí. Ozbrojené skupiny se často zaměřují na turisty i místní obyvatele. Většina území je také pro turisty nepřístupná.

O trochu lépe je na tom Nigérie, Demokratická republika Kongo, Venezuela, Pákistán, Honduras nebo Papua-Nová Guinea. V této kategorii se však také nachází i oblíbená destinace Čechů Egypt. Ve všech těchto státech je bezpečnostní riziko stále vysoké. Často zde dochází k násilným protestům, terorismu nebo rasismu. Do některých částí země se turisté ani nedostanou.

Střední nebezpečí hrozí například na Ukrajině, v Turecku, Mexiku, Brazílii nebo v Kazachstánu. Vyskytují se zde protesty, nepokoje nebo terorismus. Turisté se mohou stát obětí násilného činu nebo rasismu.

Česká republika dopadla podle mapy velmi dobře. Na našem území platí nízké riziko trestného činu, politického násilí a terorismu. Dále také máme efektivní bezpečnostní složky a dobrou infrastrukturu. Stejně je na tom také Německo, Rakousko, Francie, Velká Británie, Švédsko nebo Řecko. Dále i USA a Kanada.

Nejlépe skončilo Norsko, Finsko, Grónsko, Island, Dánsko, Švýcarsko, Špicberky a Slovinsko. Tyto země jsou velmi bezpečné. Násilí je zde nízké, nedochází k občanským nebo politickým nepokojům. Bezpečnostní složky jsou zde efektivní, doprava a infrastruktura je na vysoké úrovni a k násilí vůči cizincům nedochází.

Na mapě si lidé mohou také ověřit zdravotní rizika nebo bezpečnost na silnicích v jednotlivých státech. Co se týče zdravotnictví, je na tom nejhůře Libye, Jemen nebo Venezuela. Na silnicích by si lidé měli dát pozor ještě také na Madagaskaru a ve většině afrických států.

Na celou mapu se podívejte zde (na dolní liště mapy můžete přepínat mezi zobrazením rizik - zdravotních, bezpečnostních anebo dopravních):

https://www.travelriskmap.com

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

20.11. 19:46  Bezpečné země. (stas)
20.11. 18:35  Bezpečné země. (Žid z Archlebova)
20.11. 17:04  Pojedou (Ficus)
20.11. 16:24  Bezpečné země. (Arthur Schopenhauer)

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688