Podzimní recepty: topinky s červeným zelím

Vyzkoušejte podzimní recept s červeným hlávkovým zelím. Můžete ho připravit jako dobrou snídani, dopolední, či odpolední svačinu a nebo jako večeři...

Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Fialovou barvu má díky antocyanu, což je zdraví prospěšná látka patřící do skupiny flavonoidů. Tyto antioxidanty chrání proti rakovině a podporují činnost mozku a srdce. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol!

 Recept na topinky s červeným zelím

Recept na topinky s červeným zelím

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

¼ hlávky červeného zelí

80 ml slunečnicového oleje

1 lžíce červeného octa

2 lžíce olivového oleje

hrst vlašských ořechů

1 stroužek česneku

4 krajíce oblíbeného chleba

1 kelímek tučné zakysané smetany

sůl

Postup:

1.       Troubu předehřejte na 200 stupňů.

2.       Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut.

3.       Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany.

4.       Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.

TIP! Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o. má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.

 

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend