TNBiz (TN.cz)
11.11.2019 12:48:43

Počasí u nás, výstraha: Česko zasype těžký mokrý sníh, varují meteorologové.

Po mírném podzimu zaútočí zima v plné parádě. Od úterního odpoledne Česko zasype sníh. Na ledovku na silnici a zhoršenou viditelnost se musí připravit hlavně řidiči.

Aktualizace: Sněžení má dále pokračovat až do čtvrtka.

Česko čeká první výraznější připomínka, že je zima za dveřmi. Od úterního odpoledne do středečního rána bude v polohách nad 400 m. n. m. padat těžký, mokrý sníh. Na severozápadě se srážky vyskytnou jen výjimečně. Sněhovou nadílkou nejohroženější jsou dle meteorologů oblasti s nadmořskou výškou 400 až 600 metrů nad mořem.

"V intenzivnějších srážkách bude snížena dohlednost a ojediněle se budou tvořit náledí a zmrazky. Na komunikacích tak bude třeba přizpůsobit jízdu aktuálním povětrnostním podmínkám," varuje Michaela Valachová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ani nižší polohy nebudou předzimní nadílky ušetřeny, meteorologové očekávají déšť nebo déšť se sněhem, který ojediněle může namrzat. Zejména řidiči by tak měli počítat s ledovkou a zvýšit opatrnost na maximum.

Ve středu odpoledne a v noci na čtvrtek se očekává podobná situace a výstraha tak platí i pro tyto dny.
 

 

V nejvyšších polohách Beskyd (Lysá hora 10 cm), Krkonoš (Labská bouda 5 cm a Luční bouda 4 cm) a Šumavy (Plechý 6 cm a Březník 5 cm) se vyskytovala sněhová pokrývka již dnes ráno.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty