Čechy lákají zahraniční pracovní pobyty, nejoblíbenější je Kanada

Mezi mladými Čechy roste zájem o zahraniční programy, ve kterých mají možnost spojit studium s prací. Takové pobyty bývají jedinečnou příležitostí ke zdokonalení znalostí cizího jazyka a k načerpání nedocenitelných praktických zkušeností ve vybraném oboru. Pro koho je tento typ pobytu vhodný a do jaké země je nejlepší se vydat?

V poslední době roste zájem o jazykové kurzy spojené s prací v Kanadě. Jako největší výhody tohoto programu vidím, že si studenti zlepší obchodní angličtinu a komunikační schopnosti, získají praxi v daném oboru v zahraničí a na konci získají kanadský diplom, což je v dnešní době velký přínos,“ říká Kristýna Linhartová, manažerka ze společnosti Study.cz.

Největší zájem o tyto programy mají absolventi středních škol, kteří se rozhodnout vycestovat do zahraničí, aby po škole nasbírali nové zkušenosti a zvýšili tak svou šanci na pracovním trhu. Možnosti pobytů jsou různé a liší se především svou délkou. Zájemci si obvykle vybírají pobyty trvající v rozmezí 40 až 92 týdnů. A co je během této doby čeká?

Během první poloviny programu student absolvuje teoretickou část, kde získává zkušenosti od profesionálů v daném oboru, vytváří různé projekty a připravuje se na praktickou část. Tou je pak práce na plný úvazek v kanadské firmě. „Po absolvování obou částí programu získá klient diplom, který může samozřejmě uplatnit i na našem pracovním trhu,“ doplňuje Linhartová.

Nastoupit do programu je možné několikrát během roku. Každý zájemce musí nejdříve projít vstupním pohovorem se zprostředkovatelskou agenturou a se zástupcem školy v Kanadě. Tento pohovor je důležitý především k prověření požadované úrovně anglického jazyka. V případě, že znalost jazyka není dostatečná, má žadatel možnost nejdříve absolvovat jazykový kurz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy