TNBiz (TN.cz)
27.10.2019 14:32:56

Počasí ve středomoří: Obří bouře v Izraeli a Egyptě přinesla záplavy i smrt. Mladíka zabil elektrický proud

Obří bouřkové pásmo, které se vytvořilo nad východním Středomořím, zasáhlo v noci pobřeží státu Izrael. Způsobilo silné srážky a lokální záplavy. V Gaze zemřel mladík, kterého zasáhl proud ze spadlých drátů elektrického vedení.

Silný vítr zapříčinil velké výpadky elektřiny v centrální části Izraele, nejvíc postihl Tel Aviv.  Déšť a rozvodněné řeky zaplavily silnice na jihu země.

Bouřilvé počasí si vyžádalo jeden lidský život, uvedl web Times of Israel. V pásmu Gazy zasáhl elektrický proud mladíka (16). Dotkl se elektrického vedení spadlého na zem a byl na místě mrtev.

 

 

Izraelská meteorologická služba varovala před dalšími záplavami na jihu i v neděli. Předčasně ukončen byl z bezpečnostních důvodů i hudební festival v oblasti Eškol. V Egyptě způsobila bouře lokální záplavy a sesuvy půdy. Podle meteorologů při přesunu na východ slábne. 

Tropické bouře ve Středozemí nazývané medikán jsou vzácný meteorologický úkaz. Objevují se výjimečně jednou nebo dvakrát do roka. V některých případech dosáhly kategorie 1 síly hurikánu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty