TNBiz (TN.cz)
21.10.2019 08:07:32

Počasí tento týden: Babí léto nekončí, bude až 23 stupňů. Ráno se ale objeví husté mlhy

Babí léto pokračuje. Začínající týden bude nezvykle teplý, ve čtvrtek by mohly teploty vyšplhat až na 23 stupňů. O víkendu se mírně ochladí, teploty by ale stále měly dosahovat 15 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Počasí v týdnu 

V pondělí bude jasno až polojasno, na západě a severozápadě většinou oblačno. Ráno se mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost, s postupem dne jich bude ale ubývat. Teploty přes den vyšplhají na 18 až 22 °C, při déletrvající mlze nebo na horách kolem 15 °C.

 

Počasí 21.10.2019

Také v úterý očekávají meteorologové polojasno, především v nižších polohách znovu lidé musejí počítat s mlhou či nízkou oblačností. V noci teploty klesnou na 12 až 8 °C, v mlze až na 5 °C. Během dne se oteplí na 13 až 17 °C, při malé oblačnosti 17 až 21 °C.

Ve středu bude obloha téměř bez mráčku, v nižších polohách se znovu vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 4 °C. Denní teploty dosáhnou 13 až 17 °C, při malé oblačnosti 17 až 21 °C.

I čtvrteční předpověď hovoří o jasné až polojasné obloze, v nížinách se opět objeví mlhy. Teploty v noci spadnou na 13 až 9 °C, při zmenšené oblačnosti a slabém větru až na 5 °C. Během dne teploměr ukáže 13 až 17 °C, při malé oblačnosti 18 až 23 °C. 

Počasí o víkendu

V pátek se zatáhne, ráno se objeví mlhy a může mrholit. Na horách by měla být obloha jasnější, ojediněle i v nížinách. Nočí teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 5 °C, ty denní mezi 12 až 16 °C, při malé oblačnosti kolem 19 °C.

Výhled počasí na víkend počítá znovu s nízkou oblačností a zataženou oblohou. Místy se vyskytnou mlhy a mrholení. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, při malé oblačnosti kolem 18 °C.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty