Jan Lener (BrokerConsulting)
Finanční rady  |  25.09.2019 11:30:38

Hodnota Broker Consulting POV Indexu za srpen 7394 Kč

POV Index má pro srpen 2019 hodnotu 7394, což znamená, že za tuto částku lze sjednat průměrné pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (povinné ručení) pro nový vůz Škoda Octavia 1,6 TDI, 85 kW, nejtypičtější vůz, kterým jezdí české domácnosti. 

„Platí, že průměrná hodnota cen pojištění odpovědnosti z provozu vozidla v krajských městech je až o 11,9 % vyšší než hodnota POV Indexu. Méně si pak v průměru zaplatí za povinné ručení majitelé vozidel v malých městech s počtem obyvatel do 30 000, a to až o 15,6 % méně než uvádí POV Index,“ komentuje hodnotu POV Indexu Vladislav Herout, ředitel produktového managementu Broker Consulting. 

Ceny se u povinného pojištění liší také dle poskytovatele produktu. Proto je třeba ho správně zvolit, a to nejen s ohledem na celkovou cenu a rozsah krytí, ale i na objem poskytovaných asistenčních služeb. 

„Nejnižší základní sazba povinného ručení v krajských městech je na úrovni 36,3 % té nejvyšší a v menších městech pak dokonce pouze 30,9 %,“ dodává Herout a pokračuje: „Podle analýzy České kanceláře pojistitelů a České asociace pojistitelů je segment asi 12 procent v mínusu. V minulém roce se na pojistném vybralo necelých 16 miliard korun a celkové náklady na vyřízení škod se dostaly přes 17,5 miliard korun. Takový vývoj je dlouhodobě neudržitelný. Pojišťovny však s razantním zdražením stále otálejí. Kvůli tvrdé konkurenci je a asi bude nárůst stále pozvolný.“ 

Broker Consulting POV Index ukazuje průměrnou cenu za typické povinné ručení pro nový vůz Škoda Octavia 1,6 TDI, 85 kW. Typ vozu byl vybrán proto, že je typickým zástupcem vozů, které používají české domácnosti. Pojištění zahrnutá do POV Indexu obsahují nejvyšší možné krytí. Pojištění dostupná na trhu ale nemají úplně identický rozsah krytí. Vždy je potřeba posuzovat nejenom cenu, ale také rozsah benefitů (zejména asistenčních služeb) ve vztahu k potřebám řidiče (Jak moc jezdí? Jaké vzdálenosti? Jak si představuje servis od pojišťovny v případě nehody?). Rozdíly v pojištěních jsou například v limitech pro opravu na místě, v limitech pro vzdálenost hrazeného odtahu, případně v možnostech náhradního vozidla. 

Proč je dobré index sledovat

Broker Consulting POV Index je dlouhodobým spolehlivým ukazatelem ceny za pojištění z provozu motorového vozidla. Kdokoli chce zjistit, jak se historicky vyvíjely ceny za povinné ručení, nebo chce sledovat aktuální trend cen, získá díky POV Indexu odpovědi, které hledá. Je dobrou pomůckou řidičům pro orientaci při koupi automobilu. Novinářům dává možnost přinést zajímavé téma pro motoristy.


 
Jan Lener

Jan Lener

Ředitel komunikace Broker Consulting. Do Broker Consulting přišel téměř přesně před deseti lety do oddělní komunikace a PR. Od roku 2013 se věnoval také Projektu Reality v Broker Consulting. Ve finančně-poradenskému byznysu působí již od roku 2003, první zkušenosti sbíral jako poradce. V případě, že vás zaujal koncept OK POINT, o němž Jan Lener píše, kontaktujte pro více informací Lenku Slepičkovou na mailu lenka.slepickova@bcas.cz, nebo na telefonu +420 731 537 402.

Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 640 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1 500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 44. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt   8:00  Pronájem bytu neplatičům. Jak vystěhovat nájemníky Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Od roku 2025 nepůjde požádat o přídavek na dítě Petr Holub (MojeNebankovka)
Út   9:25  Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu Tomáš Kadeřábek (Swiss Life Select)
Út   9:10  Dva miliony na důchod Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688