Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
18.09.2019 20:36:52

Od soboty návrat babího léta a teplého počasí

 

Propad studeného vzduchu do střední Evropy bude od pátku slábnout. Teploty budou pomalu stoupat den za dnem. Na začátku příštího týdne by mohlo být až 25 °C v nížinách. Problémem budou ranní teploty, které vydrží nízké až do neděle.U země se objeví četné přízemní mrazíky, v údolích bude mráz i výš nad zemí. Pokud potřebujete uchránit cokoliv před mrazem, je nejvyšší čas. Mrazíky se objeví od čtvrtka až do neděle. Nástup oteplení mohou hatit mlhy a nízká oblačnost, protože během středy a čtvrtka zemský povrch prochladne a následné teplé proudění rádo mlhy a nízkou oblačnost tvoří. Krajina nedostane vůbec žádnou vláhu, protože jsme ve vlivu vysoké tlaku vzduchu a srážky se neočekávají.

Počasí ke konci týdne 

Ve čtvrtek bude skoro jasno, polojasno, ráno a večer i jasno. Na severovýchodě až oblačno a místy slabé přeháňky, na hřebenech hor smíšené. Teploty 11 až 15 °C.

pátek bude skoro jasno, polojasno, na severu a severovýchodě až oblačno. Ráno ojediněle mlhy, výjimečně už i mrznoucí. Teploty 13 až 17 °C.

Počasí o víkendu 

V sobotu bude jasno, skoro jasno. Na severovýchodě přechodně polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Teploty 16 až 20 °C.V neděli bude jasno nebo skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy. Teploty 18 až 22 °C.V novém týdnu teploty ještě povylezou až na 25 °C.

 

Od čtvrtka do neděle budou ranní minima klesat na 6 až 1 °C ve dvou metrech nad zemí. V pěti centimetrech nad zemí tak bude určitě mrznout na velké části území. Pověstné mrazové kotliny se dočkají výrazných mrazů. Pozor na silnicích v ranních hodinách. Nelze vyloučit první namrzání vozovek, hlavně mostů. Pokud vás nízké teploty vylekaly, můžete se vydat do Středomoří za teplejším počasím. Moře má stále ještě 23 – 27 °C a teploty vzduchu se pohybují mezi 25 až 32 °C. Podmínky pro dovolenou stále ideální.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty