TNBiz (TN.cz)
Internet a telefony  |  10.09.2019 21:56:46

Apple představil nové iPhony 11. V ČR bude cena začínat na 20 990Kč, verze MAX pak 43 790Kč.

Americká společnost Apple představila v úterý nové telefony řady iPhone a další produkty – tablety iPad, streamovací službu Apple TV+, či hodinky iWatch. U mobilních telefonů Apple překvapil cenou. Základní model iPhone 11 bude v Česku začínat na 20 990 . Vloni stál základní model Xr při uvedení 22 490 .

Apple bude nabízet tři nové modely chytrých telefonů – iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. V nabídce zůstávají také tři starší modely – loňský iPhone Xr a předloňské modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Ty Apple zlevnil, iPhone 8 začíná v oficiálním obchodě na 13 490 , model Plus stojí od 16 490 , iPhone Xr pak Apple nabízí od 17 990 . 

Cenu u nových zařízení nasadil Apple níže, než když před rokem představoval současnou generaci telefonů. Variantu iPhonu 11 s 64 GB paměti nabídne za 20 990 , model s dvojnásobnou pamětí stojí v českém obchodě 22 490 , model s 256 GB pak 25 490 . Vybrat si zákazníci mohou z šesti barev – bílé, černé, zelené, žluté, fialové a červené "product RED", jejímž nákupem podle Applu přispívají na boj proti AIDS. LCD displej má uhlopříčku 6,1 palce.

A jaká vylepšení nový telefon přináší? Apple láká na dvojici fotoaparátů, oba mají rozlišení 12 MP a kromě širokoúhlého objektivu je k dispozici i ultraširokoúhlý zachycující čtyřikrát širší záběry. Apple se pochlubil také nočním režimem, který má umožňovat pořízení nevídaně povedených snímků při slabém světle. Vylepšen byl i portrétní režim a natáčení videa. Telefon je voděodolný až na 30 minut do hloubky 2 metrů.

Nový procesor A13 Bionic, který pohání všechny tři letošní modely, slibuje vyšší rychlost i úsporu energie. Telefon tak vydrží bez nabíjení o hodinu déle, než loňský model.

Model Pro má navíc teleobjektiv na focení profesionálních portrétů a na přiblížení vzdálenějších objektů. Telefony mají OLED displej, menší verze s uhlopříčkou 5,8 palce, model Max pak 6,5 palce. Voděodolné mají být až do hloubky 4 metrů. Zatímco základní model je z hliníku a skla, Pro je z nerezové oceli a skla. V nabídce jsou čtyři barvy – půlnočně zelený, stříbrný, vesmírně šedý a zlatý.

IPhone 11 Pro stojí 29 990 (s 64 GB paměti), 34 590 (s 256 GB paměti) a 40 790 (s 512 GB paměti.) Verze Max pak 32 990 , 37 590 a 43 790 , přičemž paměti jsou stejné. Objednávky Apple přijímá od 13. září, v prodeji budou iPhony od 20. září.

Své fanoušky Apple potěšil i představením dalších zařízení. Odhalil 7. generaci iPadu s uhlopříčkou 10,2 palce. Chytré hodinky Apple Watch se dočkaly páté generace. Ta přidává Always-on displej, tedy displej zapnutý nepřetržitě. Hodinky mají i virtuální kompas či monitorování hluku v pozadí.

Apple míří díky streamingové službě Apple TV+ na televizní obrazovky. Od 1. listopadu nabídne divákům vlastní tvorbu natočenou pro Apple. Začínat bude na 5 dolarech za měsíc, tedy v přepočtu cca 120 korunách. Za stejnou cenu nabídne Apple i novou herní službu Apple Arcade, kterou také v Cuperinu představil.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688