TNBiz (TN.cz)
Dovolená  |  08.09.2019 20:22:29

Počasí ve světě a dovolená v září: Vyrazte za teplem i po prázdninách. Kde všude se ještě ohřejete?

I když většina Čechů jezdí na dovolenou k moři hlavně během letních prázdnin, není problém si za odpočinkem a teplem vyrazit klidně i po nich. A nejen v září, řada destinací je na návštěvníky připravená i na podzim.

 

"Pokud se chcete ohřát teď v září, můžete zamířit třeba na Kypr, Maltu nebo Sicílii," vyjmenovává ověřené evropské dovolenkové cíle mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Jan Papež. Podobně ještě potkáte příjemné teploty také v Řecku.

A počasí vypadá podle dlouhodobé předpovědi parádně pro všechny tyto destinace - po celé září teploty plus mínus 25 stupňů, spousta sluníčka a ranní teploty kolem dvacítky, uvádí portál Accuweather. 

Podrobný výběr zájezdů více jak stovky ověřených cestovních kanceláří najdete na zajezdy.cz.

Výtahem k moři - v italské Apulii


Dovolená v exotických zemích 

Máte září už plné? Nevadí. Relaxovat za hranicemi můžete i později. Od října nicméně Papež doporučuje už destinace spíš v severní Africe. "Třeba Egypt nebo Tunisko, přesněji Džerbu," vyjmenovává.

 Podle dlouhodobé předpovědi je přitom z dvojice zmíněných zemí tou prohřátější Egypt, ke by mělo být i v říjnu dlouhodobě lehce přes 30 stupňů a spousta sluníčka. Tunis slibuje teploty kolem 25 stupňů, na konci října klesnou blíž ke dvacítce. 

Jak se blíží konec roku, přidává Papež ještě Spojené arabské emiráty, Keňu, Zanzibar a také Karibik. "I tyto exotické destinace jsou cenově dostupné díky velké konkurenci aerolinek, která sráží ceny letenek," ujišťuje Papež. A upozorňuje, že aktuálně je extrémně laciná Srí Lanka.

"Cestovní kanceláře se snaží, sezóna se prodlužuje. Ale pokud chcete ušetřit den dovolené a jet na konci října, kdy je díky svátku prodloužený víkend, musíte si pospíšit, tento termín už je teď skoro vyprodaný," radí odborník na cestovní ruch.

Prázdniny si kromě všech už zmíněných destinací můžete prodloužit také v Turecku. "Teplota moře se v tuto dobu stále pohybuje kolem krásných 25°C. Od poloviny měsíce ustupují letní vedra a počasí tak začíná být příznivé pro podnikání nejrůznějších výletů. Míst, která stojí v Turecku za návštěvu, je nespočet," říká marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný

Podívejte se na počasí ve světě

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688