TNBiz (TN.cz)
06.09.2019 08:01:59

Počasí v USA, Dorian: Tornáda, záplavy a výpadky proudu. Dorian se prohnal podél Severní Karolíny

 


Oko hurikánu Dorian se prohnalo podél Severní Karolíny. Na pobřeží Spojených států přinesl prudké lijáky, silný vichr i velké vlny. Vyžádal si pět obětí na životech. Bouře způsobila menší tornáda, výpadky proudu a také záplavy.

Severní a Jižní Karolínu zasáhl vichr o rychlosti až 160 kilometrů v hodině. Na některých místech napršelo během šesti hodin téměř dvacet centimetrů vody. Charleston a další města postihly bleskové povodně. Přes 200 tisíc lidí se ocitlo bez proudu.

Statisíce obyvatel se musely evakuovat. Hurikán se už předtím přehnal také přes Bahamy, kde způsobil rozsáhlé škody a vyžádal si nejméně 30 obětí ne životech.

"Letěli jsme na několik ostrovů, mluvili jsme s místními. V Treasure Cay není jediný dům, na kterém by zůstala střecha. Nikdo tam nemůže zůstat. Nemocnice potřebují léky," uvedl zakladatel humanitární organizace Michael Capponi.

Dorian se k pobřeží Spojených států přihnal jako hurikán kategorie 2. Během dneška by se měl odklonit nad Atlantik, zeslábnout a zamířit k Evropě.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty