Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
21.08.2019 19:09:40

Horké počasí na víkend. Bude kolem 30 °C

 

Ochlazení z úterý na středu bylo na většině území republiky citelné. Místy se objevily prudké bouřky a pořádně zapršelo. Ne však všude. Jihovýchod země tentokrát ostrouhal naplno. Naopak ve středních Čechách spadlo až 50 mm vody.

Sucho nyní výrazně polevilo. Bohužel počasí následujícího období jej do naší země vrátí. Pod vlivem vyššího tlaku vzduchu poletí teploty vzhůru a srážek bude minimum. Nejtepleji bude na konci víkendu. To se nížiny dostanou i přes 30 °C. Léto tak rozhodně nekončí a ještě půjde užít si i koupání. Po uplynulých srážkách půjde také vyrazit na houby. Rostou, ale jen někde a v omezeném množství.

 

Počasí ke konci týdne 

Ve čtvrtek bude skoro jasno, polojasno, na jihovýchodě přechodně více oblačnosti a ojediněle přeháňky. Teploty 22 až 26 °C.V pátek bude jasno až polojasno. Ráno by se mohly přidat mlhy. Zejména v místech po úterních deštích a v údolích. Teploty 24 až 28 °C.

 

Počasí o víkendu 

V sobotu bude znovu slunečno. Skoro jasno polojasno, spíše ojediněle přeháňky nebo slabé bouřky. Teploty 27 až 31 °C.V neděli bude skoro jasno, polojasno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla. Teploty 28 až 32 °C.

Počasí v příštím týdnu 

Na začátku nového týdne budou vysoké teploty pokračovat. Zatím se neví, kdy dorazí studená fronta. Závěr srpna tak bude horký.

Počasí 28.8.2019

Příjemným ochlazením během nové vlny veder budou noci, které se prodlužují a ranní minima už klesají i v případě horkých dní. Teploty budou na konec srpna výrazně nadprůměrné. Pokračuje tak trend zvyšování teplot. Teplotně podnormálních dní už je minimum. Zatímco teplotně nadprůměrné dny jsou skoro všechny.

Nejvyšší teploty během léta se zastavily na 38 °C. A to se nám ještě o pár set kilometrů vyhnula extrémní vlna veder, která přinesla do Německa a Francie 42 °C i víc. Obranou proti letním vedrům jsou listnaté stromy. Pokud máte pozemek a možnost nějaké zasadit, neváhejte.

 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty