Akcenta (AKCENTA CZ)
Měny-forex  |  21.08.2019 08:34:40

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 21.8.2019

 

Klíčové události

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Obchodování koruny vůči euru se v úterý odehrávalo bez výraznějších pohybů v blízkosti hladiny 25,80 CZK/EUR. Domácí makroekonomický kalendář byl včera prázdný a zvýšené napětí na domácí politické scéně koruna úspěšně ignorovala. Za pozornost tak stála alespoň informace o meziročním růstu výroby motorových vozidel a vyšším odbytu tuzemských výrobců na zahraničních trzích, což je ve světle zpomalujícího průmyslu doma i v Německu a klesajícímu počtu registrací nových vozidel v Evropě poměrně pozitivní zpráva.
  • USDCZK & PLNCZK: Na měnovém páru s americkým dolarem včera převažovaly obchody těsně pod hladinou 23,30 CZK/USD. Vůči polskému zlotému koruna oslabila zhruba o dva haléře, když se odpoledne obchodování přesunulo k úrovni 5,92 CZK/PLN.
  • EURHUF & EURPLN: Ze zbylých středoevropských měn v úterý maďarský forint oslabil těsně pod hladinu 328 HUF/EUR do těsné blízkosti letošních minim. Polský zlotý dokázal v souhrnu za celý den mírně posílit, obchodování se však odehrávalo výhradně nad hladinou 4,35 PLN/EUR.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru se v úterý kurz až na výjimky pohyboval v úzkém rozpětí 1,107 – 1,109 USD/EUR. I s ohledem na absenci významnějších makroekonomických dat v eurozóně a v USA se pozornost trhů zaměřila na Itálii, kde italský premiér G. Conte ohlásil svoji demisi poté, co strana Liga opustila kolaiční vládu. Itálie tak směřuje k předčasným volbám, pokud se tedy Contemu nepodaří sestavit většinu v italském parlamentu, což není moc pravděpodobné. Obecně platí, že „poločas rozpadu“ italských vlád je krátký, což ostatně potvrzuje i aktuální politické dění na Apeninském poloostrově. Dopad italské politiky na euro byl včera minimální a italské dluhopisy v podstatě na všech splatnostech měly tendenci posilovat. Tento vývoj lze odůvodnit rostoucím očekáváním trhu, že Evropská centrální banka na zářijovém zasedání obnoví program výkupu státních dluhopisů (tzv. program APP).
Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 36 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688