Martin Krištoff (CFD World)
Okénko investora  |  19.08.2019 12:49:30

Výsledky Alibaba překonaly odhady v oblasti cloudového úložiště a růstu e-commerce


Čínská společnost Alibaba Group Holding Ltd. vykázala ve čtvrtek 15. srpna 2019 lepší čtvrtletní příjmy a zisk, než se očekávalo. Tento výsledek ukazuje, že se společnosti daří překonávat očekávání, i když má stále silnější konkurenci v e-commerce sektoru, ale i v makroekonomickém prostředí. Vliv má samozřejmě i geopolitické napětí.

Výnosy společnosti Alibaba vzrostly v prvním fiskálním čtvrtletí, které se změnilo o 42 procent na 114,92 miliard juanů (v přepočtu 16,3 miliard dolarů) z původních 80,92 miliard juanů (v porovnání s minulým rokem za stejném období). Podle údajů IBES od společnosti Refinitiv očekávali analytici výnosy 111,73 juanů.

Akcie společnosti registrované na americké burze, která vydělává peníze především prodejem reklamních a propagačních služeb obchodníkům třetích stran (na svých stránkách Taobao a Tmall), vzrostly už v předobchodní fázi o 3 procenta na 166,72 USD.

Tržby z podnikání v oblasti cloud computingu se zvýšily o 66 procent na 7,79 miliard juanů, zatímco příjmy v jejich hlavním obchodním odvětví vzrostly o 44 procent na 99,54 miliard juanů. Čistý zisk připadající na akcionáře byl 21,25 miliardy juanů.

Alibaba plánuje podle zdrojů sekundární úpis akcií v Hongkongu. Agentura Reuters v červnu informovala, že společnost požádala o IPO ve městě, kde by mohla získat až 20 miliard dolarů.

Alibaba se ke zprávám o těchto plánech zatím nevyjádřila, investoři však pozorně sledují, jak stále násilnější demonstrace v Hongkongu zhoršují reputaci největšího asijského finančního centra.

Analytici vidí i navzdory geopolitickému napětí velký potenciál pro budoucí vývoj společnosti. Největší bankovní domy jako Morgan Stanley nebo J. P. Morgan odhadují vývoj cen až k úrovním 200 až 207 dolarů za akcii, což představuje zhodnocení o více než 20 procent v horizontu 12 měsíců.

Martin Krištoff

hlavní analytik CFD World

Martin Krištoff je hlavní analytik v CFD World. Před tím působil více než dva roky jako finanční analytik u obchodníka s cennými papíry CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. Věnoval se zejména portfolio managementu a analýzám akciových titulů z hlediska fundamentálních i technických ukazatelů. Nadále se zabývá fundamentálními a technickými analýzami především akciových titulů."





CFD WORLD

CFD WORLD poskytuje komplexní globální a investiční služby. Kromě možnosti obchodovat forex a CFD na akciích, komoditách a indexech mohou také klienti obchodovat s fyzickými akciemi. Začínající investoři uvítají příjemné a uživatelsky přívětivé rozhraní platformy MT5. Zkušenější investoři najdou všechny pokročilé nástroje a kompletní servis, na který jsou zvyklí. CFD WORLD disponuje nejnovějšími technologiemi a inovacemi při zajištění absolutní bezpečnosti pro své klienty. CFD WORLD přijala závazek dodržovat nejvyšší stupeň ochrany prostředků svých klientů ve smyslu směrnice o trzích a finančních nástrojích (MiFID II) a s dohledem a regulací Kyperské komise pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF licencí číslo 242/14.

Více na https://cfdworld.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688