TNBiz (TN.cz)
31.07.2019 10:50:00, aktualizováno 11:10:50

Počasí v ČR: Na Česko se opět ženou velmi silné bouřky. Místy hrozí i krupobití

Velmi silné bouřky hrozí na východě České republiky. Podle meteorologů mají v druhé polovině dnešního dne zasáhnout Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj. Počasí ale nebude přát ani dalším krajům.

Jaké počasí bude na začátku srpna? Mrkněte na výhled 

 

"Očekává se ojedinělý výskyt velmi silných bouřek, zejména s přívalovými srážkami s úhrny kolem 60 milimetrů, nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu a kroupami," varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha platí ve středu od poledne do půlnoci pro Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj

"Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě a podobně. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami. Nutno zabezpečit okna, dveře, skleníky či volně položené předměty," doporučili meteorologové.

Silné bouřky hrozí i na dalších místech České republiky. Výstraha od půl jedenácté dopoledne do osmi večer platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský a Liberecký kraj. Od poledne do deseti večer pak pro Královéhradecký, Pardubický a Jihomoravský kraj a pro Vysočinu

 

Bouřky jsou aktuálně ve středních a severních Čechách.

Video z D2 u Hustopečí, Prahy a Ústí nad Labem

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty