Kávu nebo koktejl 500 metrů nad zemí? Dubaj má nově nejvyšší vyhlídku světa

TNBiz, 28.7.2019
The Lounge je nejvýše položeným salónkem na světě

Dubaj se připravuje na blížící se podzimní sezónu, během které turisté vyměňují jih Evropy za teplejší Arabský poloostrov. Jedním z lákadel je nová nejvyšší vyhlídka na světě, která se nachází ve výšce více než půl kilometru.

The Lounge je nově nejvýše položeným salónkem na světě - návštěvníci si tam mohou dát kávu, dortík nebo koktejl ve výšce 585 metrů. Není překvapením, že vyhlídkový prostor se nachází v nejvyšší budově světa Burj Khalifa.

V budobě zpřístupnili hned tři patra, tj. 152., 153. a 154., kde mohou turisté navštívit vyhlídkové terasy a několik restaurací. "Návštěvníky zde budou pravidelně čekat i živá představení mezinárodních hudebníků, klavíristů a DJs," napsal Dubajský úřad pro cestovní ruch ČR.

"Kromě této možnosti užít si výhled na Dubaj a Arabské moře zůstává pro turisty k dispozici i dvojice tradičních vyhlídek ve 124./125. a 148. patře," dodal.

Další novinkou v Dubaji je podnik nacházející se v galerii Mattar bin Lahej a měl by lákat začínající umělce, ale i amatérské milovníky umění. Prostor je rozdělený na kavárnu a ateliér, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet malbu, sochařství, tvorbu mozaik či tiskařské práce.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky