Martin Krištoff (CFD World)
Okénko investora  |  22.07.2019 07:01:34

PayPal spouští v Evropě platební službu Xoom


 

Jedna z největších amerických společností, která poskytuje platební služby - PayPal, nyní expanduje i do Evropy. Tento finančně-technologický gigant spouští jejich mezinárodní platební službu Xoom v Británii a v dalších 31 zemích na území evropského kontinentu.

Xoom umožňuje zákazníkům posílat jejich finanční prostředky do zahraničí na víc než 130 trhů v rámci světové internacionalizace, a to i včetně zemí jako je Indie, Pákistán, Nigérie, Keňa, Polsko a Čína.

Expanze společnosti Xoom do Evropy je významným milníkem a dalším příkladem plnění programu společnosti PayPal, jehož cílem je, aby byl pohyb a správa finančních prostředků pohodlnější, přístupnější, bezpečnější a cenově lépe dostupná.

Zákazníci společnosti Xoom mohou poslat v rámci jedné transakce finanční prostředky až do výše 10 000 eur, což v tomto segmentu znamená nadstandardní objem pro transfer jedné transakce. Xoom spolupracuje s hlavními bankami, ale i jinými finančními společnostmi, aby převody finančních prostředků byly co nejrychlejší a bez komplikací. Samozřejmostí je i pokrytí pro mobilní aplikace s operačním systémem iOS a Android.

Společnost uvádí, že zavedení služby Xoom napříč evropským kontinentem by mohlo zvýšit tržní podíl na globálním trhu remitencí ve výši až 689 miliard dolarů, kterých bylo dosaženo v roce 2018, což představuje nárůst oproti roku 2017 o více než 8 procent, kdy výše remitencí dosáhla hodnoty 633 miliard dolarů, z čehož společnost vychází na základě předchozího spuštění služby v USA a Kanadě. V roce 2019 se očekává, že toky remitencí do zemí s nízkými a středními příjmy obyvatelů dosáhnou výše 550 miliard dolarů, čímž se stanou jejich největším zdrojem financování z externího prostředí.

 

Zdroj: Investing.com

 

Společnost PayPal dosahuje před spuštěním nové služby svého cenového historického maxima. Rozšířením působnosti platební služby Xoom mohou akcie PayPalu dosahovat nových maxim. Aktuálně se cena za jednu akcii pohybuje kolem 119 USD. Prestižní bankovní domy jako například Morgan Stanley a Goldman Sachs vidí ještě další prostor k růstu jejich ceny, a to až k úrovni 129 USD a 137 USD za akcii. Společnost bude 24. 7. 2019 zveřejňovat svoje hospodářské výsledky a v případě, že by překonaly očekávání, můžeme vidět pohyb cen k těmto cenovým hladinám už v nejbližších dnech.

Martin Krištoff

hlavní analytik CFD World

Martin Krištoff je hlavní analytik v CFD World. Před tím působil více než dva roky jako finanční analytik u obchodníka s cennými papíry CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. Věnoval se zejména portfolio managementu a analýzám akciových titulů z hlediska fundamentálních i technických ukazatelů. Nadále se zabývá fundamentálními a technickými analýzami především akciových titulů."





CFD WORLD

CFD WORLD poskytuje komplexní globální a investiční služby. Kromě možnosti obchodovat forex a CFD na akciích, komoditách a indexech mohou také klienti obchodovat s fyzickými akciemi. Začínající investoři uvítají příjemné a uživatelsky přívětivé rozhraní platformy MT5. Zkušenější investoři najdou všechny pokročilé nástroje a kompletní servis, na který jsou zvyklí. CFD WORLD disponuje nejnovějšími technologiemi a inovacemi při zajištění absolutní bezpečnosti pro své klienty. CFD WORLD přijala závazek dodržovat nejvyšší stupeň ochrany prostředků svých klientů ve smyslu směrnice o trzích a finančních nástrojích (MiFID II) a s dohledem a regulací Kyperské komise pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF licencí číslo 242/14.

Více na https://cfdworld.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688