TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  16.07.2019 22:25:21

Dálnice D1 sbližuje Čechy: Lidé se procházeli na rozpáleném asfaltu, pokuřovali a vyměňovali si mezi sebou jídlo a pití.

Řidiči, kteří v úterý cestovali po dálnici D1, zažili peklo. Někteří tam zůstali stát až čtyři hodiny. Opravy vozovky už se protáhly na 52 kilometrů a jen na Vysočině jsou tři úseky s omezením. Ředitelství silnic a dálnic slibovalo řidičům v kolonách alespoň pitnou vodu, ale na tu čekali marně.

Dálnice D1 v úterý připomínala lázeňskou promenádu. Lidé se procházeli na rozpáleném asfaltu, pokuřovali a vyměňovali si mezi sebou potraviny.

Kdo vzal na cestu psa, rychle řešil, kde ho vyvenčit, nebo jak mu zajistit alespoň trochu vody. Kolona se protáhla na 20 kilometrů a nejkrušnější cestu měli řidiči kamionů, v koloně zůstali přes tři hodiny.

Zatímco tisíce řidičů marně čekali kvůli jednomu zúžení, ve stejnou dobu ministr dopravy Vladimír Kremlík před kamerami ukazoval, jak řeší palčivé problémy svého úřadu. Nejdřív zapózoval v kabině posypového vozu, pak zkontroloval nové radlice na sníh a nakonec si vyzkoušel, jak "snadno" se z nového vozu skládají kužely na silnici.

Celé to trvalo přes hodinu a ministr stihl zavolat i na novou informační linku, kde se dozvěděl jen to, že dálnice stojí na pěti místech a že lidé si při cestě k moři berou den volna navíc, aby dojeli z Brna do Prahy.

Čekající řidiči mají alespoň jednu naději. Ministr je při čekání nenechá umřít žízní. Lahve s vodou osobně zkontroloval. Přesně pět balíků, to znamená, že hlt záchrany dostane asi 40 šťastných řidičů. V kolonách jich každý den čeká minimálně padesát tisíc. Během našeho natáčení nedostal nikdo ani kapku.

Kam mají čekající řidiči chodit na toaletu, tím se dodnes nikdo ani nezabýval. Aktuálně jsou dopravní omezení mezi Prahou a Brnem na čtvrtině dálnice.

 

A co si o českých dálnicích myslí Marek Simon?

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688