Martin Krištoff (CFD World)
Okénko investora  |  16.07.2019 14:40:58

Pohyby na burzách dokazují disrupci tradičního bankovnictví

 

Trhy v posledních měsících stále důrazněji dokazují, jak tradiční bankovní sektor podléhá disrupci, a to nejen díky technologickým gigantům, z nichž naposledy přišel Facebook s plánem vlastní měny. Hi-tech mánie totiž dává příležitost najít na trhu prostor i dravým hráčům z oboru spotřebitelských financí.

Německá společnost Wirecard AG kótovaná na burze cenných papíru ve Frankfurtu, která dosahuje tržní kapitalizace téměř 19 miliard EUR, se za poslední tři roky řadí mezi leadery technologické “větve” v consumer finance. Jde o jednoho z předních světových nezávislých poskytovatelů outsourcingu a white lable pro elektronické platební transakce. Pro své zákazníky poskytuje software pro stále více rozšířené internetové platby, zpracovatelské služby, ale také i zabezpečení před podvody.

Wirecard disponuje širokým spektrem uživatelů - produkty společnosti využívá více než 300 tisíc obchodníků.  

Společnost pravidelně naplňuje a překonává očekávání analytiků a investorů svým exponenciálním růstem, ať už se jedná o tržby, které za poslední tři kalendářní roky vykázaly růst v průměru více než 35 % ročně, ale i zisků, které za stejné období v průměru rostly o více než 35 % za rok. Podobný růst se očekává i po ukončení aktuálního kalendářního roku

Earnings per share – Growth Chart

Zdroj: Bloomberg Terminal 

  

Revenues - Growth Chart 

Zdroj: Bloomberg Terminal

 

Za dlouhodobě kladnými výsledky je především “obrovský” rozvoj sektoru Consumer Finance, který patří mezi nejrychleji inovující sektory. Celá oblast digitálních plateb je stále v počátečním stádiu. Z toho důvodu se společnost chystá expandovat do rychle se rozvíjejících asijských oblastí, a to především v odvětví digitálních plateb, kde spotřebitelé čím dál více využívají své chytré telefony jako nástroj pro realizování plateb u obchodníků. 

 Cena akcií společnosti se obchoduje přibližně za 150 EUR za akcii. Analytici renomovaných bankovních domů předpokládají, že se v průběhu 12 měsíců dostane na úroveň v průměru zhruba 190 EUR, což představuje nárůst o více než 25 procent. Bankovní giganty jako například Barcalys a Berenberg vnímají ceny akcii v tomto dvanáctiměsíčním horizontu ještě optimističtěji, než je průměr - konkrétně na úrovních 200 a 210 EUR za jednu akcii. Pozitivní vyhlídky ale nejsou jediným lákadlem. Společnost vyplácí lukrativní dividendu, jejíž čistá hodnota za posledních pět let dosáhla 10,76 procenta.

Zdroj: Investing.com

 Růst ceny akcií společnosti od začátku měsíce mírně zpomalil. Při vyšší aktivitě “býčích” účastníků trhu v nejbližších dnech by mohla hodnota uzavřít cenový “gap” okolo úrovně 160 EUR za akcii, který byl vytvořený 29. května 2019. Po dosažení úrovně kolem 160 EUR za akcii můžeme očekávat testování a následné přeřazení lokálního cenového “high” z 28. května 2019. 

  

Martin Krištoff

hlavní analytik CFD World

Martin Krištoff je hlavní analytik v CFD World. Před tím působil více než dva roky jako finanční analytik u obchodníka s cennými papíry CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. Věnoval se zejména portfolio managementu a analýzám akciových titulů z hlediska fundamentálních i technických ukazatelů. Nadále se zabývá fundamentálními a technickými analýzami především akciových titulů."





CFD WORLD

CFD WORLD poskytuje komplexní globální a investiční služby. Kromě možnosti obchodovat forex a CFD na akciích, komoditách a ind'exec'h mohou také klienti obchodovat s fyzickými akciemi. Začínající investoři uvítají příjemné a uživatelsky přívětivé rozhraní platformy MT5. Zkušenější investoři najdou všechny pokročilé nástroje a kompletní servis, na který jsou zvyklí. CFD WORLD disponuje nejnovějšími technologiemi a inovacemi při zajištění absolutní bezpečnosti pro své klienty. CFD WORLD přijala závazek dodržovat nejvyšší stupeň ochrany prostředků svých klientů ve smyslu směrnice o trzích a finančních nástrojích (MiFID II) a s dohledem a regulací Kyperské komise pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF licencí číslo 242/14.

Více na https://cfdworld.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688