TNBiz (TN.cz)
15.07.2019 16:00:00

Počasí v Evropě: V Řecku udeří další silné bouřky. Zasáhnou znovu i Chalkidiki

Není to ještě ani týden, co řecký poloostrov Chalkidiki zasáhly silné bouřky, a už se na zemi řítí další. Meteorologové vydali varování na úterý i středu. K bouřkám se má přidat vydatný déšť, silný vítr i kroupy. Podobně je na tom také Itálie. Od nedělního večera se některé regiony potýkají se záplavami a situace by měla pokračovat i v pondělí.

Před pěti dny silné bouřky udeřily na řeckém poloostrově Chalkidiki a zabily šest lidí včetně dvou Čechů. Jednalo se o jednu z nejhorších bouří, kterou poloostrov zažil. Poničené byly také některé domy, pláže i auta

Lidé se nestačili vzpamatovat ze škod a už se k nim blíží další silné bouřky s kroupami, které by měly dorazit v úterý odpoledne. Národní meteorologická služba (NMH) vydala v pondělí výstrahu pro Západní Makedonii, Střední Makedonii, oblast Epirus a Thesálii, informoval portál eleftherostypos.gr.

V úterý by mohly teploty klesnout až na 24 °C. Ve středu budou bouřky slábnout a opět se vyjasní. Teploty se v dalších dnech vyšplhají až na 30 °C, uvedl AccuWeather.

 

Počasí v Itálii

Také Itálie se potýká s extrémním počasím. V neděli se severní regiony musely potýkat se silným deštěm a bouřkami, které způsobily i záplavy. Nejhorší situace byla v Turíně, Lombardii a Miláně. V Alpách v nadmořské výšce 2100 – 2300 metrů napadl i sníh.

 

Počasí ve vyšších polohách - Sníh v Alpách

 

Stejné počasí má vydržet i v pondělí. Nejhorší situace bude opět na severu, který zasáhnou silné bouřky s kroupami. Připravit by se na ně mělo Toskánsko, Sardinie, Sicílie a Kalábrie, informoval portál 3bmeteo.com. V úterý se podle meteorologů vyjasní a teploty se budou pohybovat kolem 30 °C.

 

Ostrov Korsiku vyděsila v pondělí vodní smršť, která se přiblížila k městu Bastia. Vír zachytili lidé na sociálních sítích. Na ostrově platí také výstraha před silnými bouřkami až do pondělních večerních hodin. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 26 až 29 °C.

 

Vodní smršť na Korsice

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty