TNBiz (TN.cz)
30.06.2019 19:14:37

Počasí: Hasiči mají napilno, kvůli horku a suchu hasí desítky ohňů

Středočeští hasiči mají v neděli plné ruce práce. Kvůli teplému a suchému počasí museli řešit odpoledne jedenáct požárů polí a lesů, z toho největší propukl na ploše 42 hektarů.

Kolem půl třetí odpoledne dorazily hasiči k požáru u Sychrova na Příbramsku. Hořelo tam strniště na ploše 42 hektarů. “Byl vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu,“ řekl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

U Sychrova zasahovalo celkem osm hasičských jednotek, dvě profesionální a šest dobrovolných. Krátce před pátou hodinou odpoledne se podařilo požár lokalizovat.

“Zásah komplikoval silný vítr. Hasičům při likvidaci požáru pomáhají i místní zemědělci, kteří oborali místo, aby se oheň dále nešířil,“ doplnili hasiči na svém twitterovém účtu.


Další rozsáhlý požár vypukl krátce před druhou hodinou odpoledne na poli u Nižboru na Berounsku. “Podobně jako u Sychrova jsme zvažovali i letecké hašení, nakonec to nebylo potřeba. Jednalo se o 1,2 hektaru,“ doplnil Svoboda.

 


Požár se podařilo uhasit o několik hodin později, kolem páté místo hasiči znovu kontrolovali a již nenašli žádná ohniska.
Za požáry mohou být podle hasičů extrémní teploty a sucho.

“Do sedmnácté hodiny jsme v neděli řešili celkem 34 událostí, přičemž v jedenácti případech se jednalo o požáry. Většina se jich objevila po třináctého hodině. Jednalo se převážně o požáry polí, lesů a strnišť,“ shrnul mluvčí hasičů.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty