Roman Havlíček (Meteobox)
25.06.2019 14:54:20

Počasí v týdnu: Vedra přechodně zmírní čtvrteční studená fronta, srážek ale bude minimum

Počasí u nás ovlivňuje oblast vysokého tlaku vzduchu se středem nad severní Evropou. Mezi ní a oblastí nízkého tlaku nad východním Atlantikem k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihu. Ve čtvrtek nás bude přecházet studená fronta od severozápadu a za ní k nám pronikne chladnější vzduch a zároveň se bude do střední Evropy od severozápadu nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu, která bude během víkendu slábnout.

Úterý

Dnes bude jasno až polojasno, na západě přechodně i zvětšená vysoká oblačnost. Nejvyšší denní teploty 29 až 33°C, v Čechách ojediněle tepleji. V 1000 m n.m. na horách kolem 24°C, na Šumavě až 27°C. Vítr slabý až mírný jihovýchodní 2-6 m/s, na východě převážně proměnlivý do 4 m/s.

V noci bude převládat jasno nebo skoro jasno, přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 19 až 15°C. Vítr slabý proměnlivý nebo jihovýchodní do 4 m/s.

Středa

Ve středu bude převládat jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty 33 až 37°C, v Čechách ojediněle až 38°C, na severovýchodě bude naopak chladněji. V 1000 m n.m. na horách kolem 29°C, na severovýchodě jen kolem 26°C. Vítr slabý až mírný jihovýchodní 2-6 m/s, v Čechách později severozápadní.

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, jen přechodně oblačno a ojedinělá možnost přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 17°C, při větru i kolem 23°C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30°C, v jižní polovině území 29 až 33°C. Vítr slabý, během dne mírný severozápadní až severní 3-8 m/s, v nárazech až 15 m/s.

Pátek

V pátek bude jasno nebo skoro jasno, jen přechodně na severu a severovýchodě polojasno až oblačno a ojediněle možnost přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11°C, ojediněle při utišení větru v údolích i chladněji. Nejvyšší denní teploty 24 až 28°C, na severovýchodě jen kolem 23°C. Vítr slabý až mírný severozápadní až severní 2-6 m/s.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty