TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.06.2019 06:22:31

Chystá se největší protest od roku 1989. Cílem je konec Babiše

Obrovské manévry se chystají na nedělní odpoledne na pražské Letenské pláni. Na demonstraci žádající především demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli podezřením z konfliktu zájmů a zneužívaní dotací má dorazit čtvrt milionu, možná i víc lidí. Kvůli protestu budou v pohotovosti desítky policistů, záchranáři a další složky. Přímý přenos z akce můžete sledovat na webu TN.cz od 16.30 hodin. Podrobnosti budeme zaznamenávat v online přenosu.

Demonstranti se chystají do Prahy z celé republiky. Na stránkách spolku si domlouvají společnou dopravu do hlavního města. Speciálně vypravené autobusy budou vyjíždět nejméně z devadesáti měst a obcí. Kvůli velkému zájmu posilují spoje také České dráhy a v Praze budou posílené také linky metra.

 

Policie bude mít na místě připraveny desítky lidí z pořádkových jednotek, dopravní policie, antikonfliktního týmu i kriminálky. „S ohledem na tuto avizovanou událost budeme provádět bezpečnostní opatření takového rozsahu, abychom byli schopni splnit zákonem stanovenou povinnost, tedy v maximální možné míře zajistit klid a veřejný pořádek,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Organizátoři Letenskou pláň rozdělí z bezpečnostních důvodů na několik sektorů. Před každým sektorem bude velkoplošná obrazovka. Uvnitř bezpečnostních koridorů pak budou stanoviště zdravotníků, kteří budou v případě potřeby lidem k dispozici. Zdravotnické stany budou také vedle hlavní plochy. Stranou bude připravena zóna i pro rodiče s malými dětmi a část plochy bude také vyhrazena pro vozíčkáře s vlastním pohodlným přístupem. Organizátoři zajistili také mobilní toalety a stanoviště s pitnou vodou.

Kvůli předpokládanému velkému náporu lidí v MHD posílí některé linky pražský Dopravní podnik. „V době od 14 do 17 hodin a od 18 do 20 hodin bude posílen provoz metra na lince A v úseku Dejvická – Želivského. Ostatní linky budou posilovány podle okamžité poptávky,“ uvedla mluvčí DP Aneta Řehková. Upozornila, že v případě velkého náporu cestujících v některých stanicích metra mohou být tyto dočasně uzavírány a vlaky tudy budou pouze projíždět.

Policie zase upozorňuje motoristy, že ulice Milady Horákové může být operativně uzavírána pro automobily kvůli velkému počtu chodců. „Pokud by se tak stalo, a toto opatření bychom museli realizovat, prosíme řidiče, aby respektovali pokynů policistů,“ dodal Hulan.

Organizátoři ze spolku Milion chvilek pro demokracii očekávají účast kolem 300 tisíc lidí. Šlo by tak o největší demonstraci od roku 1989. Na poslední ze série protestů, která se uskutečnila na Václavském náměstí, dorazilo před třemi týdny podle odhadů až 120 tisíc lidí.

 



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688