Víte, jak a kde využít okenní rolety?

REKLAMA       Inzerce, 17.6.2019

Vybíráte stínění či zatemnění, ale nevíte si rady? Zaměřte se na funkčnost a využití pro konkrétní typ místnosti. Každý pokoj je jiný a vy tak oceníte odlišný typ zastínění v ložnici i v kuchyni.

 

Zaměřte se na ložnici

Ideální volbou do ložnice jsou speciální zatemňovací látkové rolety, u kterých je důležitý výběr dané látky. Ta dokáže zcela pohltit světlo, a vy tak můžete nerušeně spát i odpočívat, třeba i v průběhu dne.

Do obýváku stylově

Do obývacího pokoje jsou ideální tzv. rolety den a noc. Ty jsou specifické tím, že kombinují funkce rolet i žaluzií v jednom. Jsou nejen funkční, ale navíc se vyrábí v mnoha barevných provedeních, a jsou opravdu vkusné. Snadno je tak sladíte s celkovým stylem interiéru.

Myslete na své nejmenší

Okenní rolety se vyrábí z různých materiálů a látek. Můžete si vybrat způsob ovládání, a dokonce i látku pro své nejmilejší. Pokud chcete textilii na roletu s motivy zvířátek či oblíbené pohádky, vyberte látky s pestrými motivy a potěšte své děti.

Nepodceňte střešní zastínění

Máte doma střešní okna, která v létě propouští spoustu nechtěného tepla? Dopřejte si speciální střešní rolety, které budou ideální volbou nejen v horkých dnech. Dokonale zastíní interiér a v kombinaci s postranními lištami vytvoří kompletní tmu.

Dopřejte si výhled i soukromí

Pro případy, kdy nechcete přijít o výhled ven si pořiďte screenové rolety. Nejen, že jsou ideálním zastíněním interiéru, ale zároveň jsou z textilie, která nebrání ve výhledu do exteriéru. Zároveň se nemusíte bát odhalení soukromí, protože zvenku skrz rolety není vidět.

Když chcete odhlučnit místnost

V tomto případě jsou ideální předokenní rolety, které se montují zvenku na rám okna, ale i pod fasádu nebo zateplení. Skrývají v sobě několik zásadních funkcí: nejen, že vám zatemní místnost, ale přináší i výraznější ochranu domova a také sníží míru hluku, který jde zvenku.

Na trhu najdete spoustu různých možností, jak zatemnit. Vybírejte chytře podle místnosti a podle funkcí, které mohou být užitečné právě v konkrétním pokoji, kam je umístíte.

 

Veronika Detsy
Copywriter

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry