Michael Sieg (ThomasLloyd Group)
Okénko investora  |  12.06.2019 21:08:17

Světová infrastruktura postrádá biliony dolarů ročně

Poradenská společnost Price Waterhouse Coopers (PwC) hlásí významnou poptávku po globálních investicích do infrastruktury. Podle její studie musí být do roku 2025 investováno 4 až 9 bilionů dolarů ročně, aby bylo dosaženo populačního i hospodářského růstu ve světě. Vedle dopravního sektoru, tedy silnic, železničních tratí či přístavů, se to týká hlavně telekomunikací a energetiky. Investorům se tak otevírá velká příležitost.

 

Zejména v Asii poptávka po energii prudce roste – do roku 2030 se téměř zdvojnásobí, uvádí Asijská rozvojová banka. Hospodářská a sociální komise pro asijsko-pacifickou oblast (UNESCAP) přitom odmítá fosilní paliva, jako je uhlí, ropa a zemní plyn, kvůli vysokým nákladům a neblahým vlivům na životní prostředí. Výsledkem je, že uspokojení hladu po energii v Asii nemůže být dosaženo bez výstavby a rozšíření obnovitelných zdrojů.

Elektřina z odpadu z cukrové třtiny

 

Soukromí investoři mohou využít zkušeností globální skupiny ThomasLloyd, která se specializuje na udržitelné infrastrukturní investiceAsii a patří k předním finančníkům v tomto odvětví. „Prostřednictvím fondů a dluhopisů ThomasLloyd mohou soukromí investoři společně s velkými institucionálními investory vložit své peníze do udržitelných solárních elektráren a zdrojů na biomasu – aktuálně v Indii a na Filipínách,“ říká T. U. Michael Sieg, předseda představenstva skupiny ThomasLloyd.

 

Indii i na Filipínách již vyrábějí solární elektrárny ThomasLloyd energii pro téměř 680 tisíc obyvatel. Na Filipínách skupina v současné době realizuje tři elektrárny na biomasu, v nichž vzniká energieodpadu ze sklizně cukrové třtiny. Ještě před několika lety byly zbytky páleny na polích, což vážně ohrožovalo kvalitu ovzduší. V elektrárnách na biomasu se odpad využívá šetrně k životnímu prostředí a je přeměňován na energii. Tímto způsobem se každoročně ušetří více než 57 tisíc tun oxidu uhličitého, což má stejný efekt jako výsadba přibližně sedmi milionů stromů.

Odpovědné investování se vyplatí

Tato udržitelná strategie, nazývaná společensky odpovědné investování, se zaměřuje na dosažení nejen hospodářských, ale i sociálních a ekologických výnosů. Celá řada studií ukázala, že investiční produkty se silnou udržitelností dosahují stejně dobrých nebo i lepších výsledků než méně udržitelné investice. Dokládá to například studie Morgan Stanley, v rámci níž bylo celosvětově prověřeno celkem 10 tisíc fondů. Také Univerzita v Hamburgu, která provedla největší analýzu v oblasti udržitelnosti, prokázala, že existuje pozitivní nebo alespoň neutrální vztah mezi aspekty udržitelnosti a finančními výsledky ve více než 95 % kontrolovaných investic. Tyto závěry vyvracejí rozšířené mínění, že mezi pozitivním společenským působením a dobrým výnosem panuje nerovnováha.

 

Široká paleta investičních produktů

 

Jak se mohou soukromí investoři zúčastnit na této atraktivní formě investic? Skupina ThomasLloyd nabízí celou řadu nástrojů v tuzemsku i v zahraničí, které přímo nebo nepřímo investují do infrastrukturních projektů v Asii. Různé profily výnosů, doby splatnosti a minimální investiční částky, stejně jako i způsoby účasti a výplat, umožňují investorům vybrat si vhodné produkty podle svých investičních cílů.

 

Aktuálně mohou zájemci z České republiky využít atraktivní nabídku dluhopisu ThomasLloyd CTI 3 CZK s úrokovou sazbou 7,00 % p.a. a čtvrtletní výplatou úroků. Neméně lákavé příležitosti k výdělku nabízejí i SICAV fondy

 

Dlouholetá historie výnosů ThomasLloyd je přitom velice pozitivní. 95,55 % všech jednorázových investic, které byly vynaloženy v období mezi 20032017, je v souladu s plánem, většina dokonce nad očekáváním. Z těchto výsledků profituje více než 50 tisíc investorů. Kompletní výkonová bilance pro všechny zájemce je veřejně publikována na webových stránkách ThomasLloyd Group.

 

T.U.Michael Sieg

Zakladatel společnosti ThomasLloyd, Chairman and CEO ThomasLloyd Group od roku 2003. Byl členem firemní delegace německého ministra zahraničních věcí Guida Westerwelleho v rámci cesty do jihovýchodní Asie v roce 2013.



ThomasLloyd Group

Přední globální investiční a poradenská firma, která se věnuje výhradně odvětví obnovitelných zdrojů energie (OZE), především v jihovýchodní Asii. Společnost sídlí v Londýně a Curychu a v dalších 16 lokalitách v 9 různých zemích Severní Ameriky, Evropy i Asii. Její služby zahrnují získávání kapitálu, fúze a akvizice i zodpovědné financování soukromých a veřejných projektů. Zároveň poskytuje investiční poradenství a správu majetku pro soukromé i institucionální investory.

Více na https://www.thomas-lloyd.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688