TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.06.2019 13:48:16

Lidé se opět sejdou na Václaváku. Chtějí demisi Babiše a Benešové

Iniciativa Milion chvilek pro demokracii připravuje další demonstraci na pražském Václavském náměstí. V úterý budou opět požadovat odchod ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) a demisi premiéra Andreje Babiše (ANO).

Podle organizátorů má jít o největší demonstraci od roku 1989. "Vzhledem k tomu, že žádný z našich požadavků nebyl dosud vyslyšen, Marie Benešová je i nadále ministryní, Sedm pojistek pro nezávislost justice nebylo dosud přijato a premiér odmítl obhájit své kontroverzní kroky veřejně v televizní debatě," vysvětluje důvody úterní akce iniciativa Milion chvilek pro demokracii.

Dorazit mají také známé osobnosti. Na akci vystoupí například herečky Bára Hrzánová a Jitka Čvančarová, muzikant Mário Bihári a skupina Buty.

Demonstrace probíhají už od konce dubna letošního roku. Naposledy zaplnili lidé Václavské náměstí před dvěma týdny. Podle organizátorů se jich tam sešlo zhruba 50 tisíc. Ti skandovali hesla jako "Babiše do koše!", "Je to zloděj!" nebo "Máme toho dost!" a pískali na píšťalky.

V minulém týdnu pak lidé demonstrovali na mnoha místech po celém Česku. Tisíce lidí protestovalo ve 240 městech a obcích. Největší protesty se uskutečnily v Brně na Dominikánském náměstí. Tam vystoupil například předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář, hudebníci Tomáš Klus a David Koller.

Demonstrace spustilo jmenování ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Protestující se obávají zásahů do justice kvůli trestnímu stíhání premiéra Babiše v kauze Čapí hnízdo.

"Budeme požadovat už nejen demisi Marie Benešové, ale také demisi trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše. Máme toho dost!" stojí na facebookové události, která úterní demonstraci svolává. Kritikům vadí premiérův údajný střet zájmů, trestní stíhání, dotace pro Agrofesrt a spolupráce s StB.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688