TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.05.2019 07:40:46

Povodňový stav je vyhlášen skoro na třiceti místech. Řeky stouply

Na skoro třiceti místech v Česku vystoupaly hladiny řek od čtvrtečního rána na povodňový stupeň. Třetí stupeň povodňové aktivity je na Bečvě na Přerovsku a na Smědé na Přerovsku, na dalších osmi místech je druhý stupeň.

Smědá v Předláncích na Liberecku i Bečva u Teplic nad Bečvou na Přerovsku se dostaly na třetí stupeň kolem půlnoci a hladiny obou řek se stále drží vysoko. Na Liberecku budou podle meteorologů srážky slábnout.

Řeka Bečva v Teplicích n. B. kulminovala na 426 cm.

 

Povodňové ohrožení a extrémní stupeň nebezpečí je vyhlášen v Olomouckém kraji (Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov) a Zlínském kraji (Bystřice pod Hostýnem, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí, Vsetín). „Voda může zaplavovat níže položené obydlené oblasti a může omezit lidskou činnost,“ píše ČHMU.

Povodňová pohotovost je vyhlášena v Pardubickém kraji (Králíky, Lanškroun, Moravská Třebová), Jihomoravském kraji (Břeclav, Hodonín, Kyjov, Veselí nad Moravou, Vyškov) Olomouckém kraji (Jeseník, Konice, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), Zlínském kraji (Holešov, Kroměříž, Luhačovice, Otrokovice, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Valašské Klobouky, Vizovice, Zlín) a Moravskoslezském kraji. Platí od půl šesté hodiny ranní až do odvolání.

Povodňová bdělost, nízký stupeň nebezpečí, zůstává až do odvolání v Libereckém kraji (Frýdlant, Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Semily, Tanvald, Železný Brod), Královéhradeckém kraji (Broumov, Dobruška, Náchod, Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Vrchlabí) a Pardubickém kraji (Žamberk). 

Varování před extrémními srážkami platí od rána až do poledne v Pardubickém kraji (Králíky) Olomouckém kraji (Jeseník, Šumperk, Zábřeh) a v Moravskoslezském kraji (Bruntál, Krnov, Rýmařov). A do šesti hodin do večera pak ve Zlínském kraji (Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Klobouky, Valašské Meziříčí, Vsetín) a Moravskoslezském kraji (Český Těšín, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí).

"V uplynulých 12 hodinách napršelo 15 až 40 mm, ojediněle kolem 50 mm. Déšť bude s proměnlivou intenzitou pokračovat i během noci a čtvrtečního dne," píší meteorologové. Déšť by měl slábnout až ve čtvrtek večer.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688