brno.cz (Brno)
Z regionů  |  13.05.2019 15:43:26

Den rodiny slaví Brno sérií akcí. Trvají až do června

(ral) – Zatímco se jinde v Česku zpravidla koná Týden pro rodinu, v Brně se sešlo tolik workshopů, přednášek, výletů a dalších akcí, že by se tradiční událost mohla s čistým svědomím přejmenovat na Měsíc pro rodinu. Program, který zasahuje až do června, kulminuje v tomto týdnu. Kromě Mezinárodního dne rodiny bude Brno slavit také desáté narozeniny projektu Family Point.

Brněnský koncept Family Pointů (FP) letos uzavírá první dekádu svého fungování. „Služba začínala v květnu 2009 jako jeden FP na Josefské a nyní se rozšířila do pěti krajů České republiky, kde provozujeme více než 70 FP,“ vyzdvihla posun projektu jeho národní koordinátorka Miroslava Bořilová. Jen v Brně je FP momentálně přes třicet a nové neustále vznikají.

Základní funkce všech FP je stejná – poskytnout rodičům prostor, kde můžou v klidném a příjemném prostředí pečovat o své dítě, třeba ho nakrmit nebo přebalit. „Co se týče vybavení i činností, neustále reagujeme na potřeby a poptávku rodičů. V loňském roce jsme tak například do našeho FP na Josefské dodali bezdotykový dávkovač dezinfekce nebo jsme odstranili plyšové hračky a nahradili jsme je didaktickými,“ popsala Bořilová. K tomu se tu pořádají tematické workshopy, semináře, besedy a další.

Narozeninová oslava se uskuteční právě v nejstarším FP na Josefské v pátek 17. května od 10 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na kouzelnické vystoupení a velký narozeninový dort. Vstup na akci je zdarma.

Město pořádá Veletrh prorodinných a seniorských organizací

Brno je v těchto dnech dějištěm řady dalších akcí, jejichž pozornost se upírá na děti, jejich rodiče i prarodiče, zkrátka na celou rodinu. Při příležitosti Týdne pro rodiny město již podruhé organizuje Veletrh prorodinných a seniorských organizací. V úterý 28. května se budou tyto organizace od 10 do 17 hodin prezentovat na Moravském náměstí. „Jde o mezigenerační akci, kde si každý přijde na své. Na pódiu se odehrají kulturní vystoupení i přednášky, děti se zabaví ve výtvarné dílně nebo na skákacím hradě, chybět nebude ani oblíbené malování na obličej. Dospělí ocení možnost nechat si změřit některé tělesné funkce jako zrak nebo krevní tlak, zjistit budou moci i to, jestli netrpí intolerancí na některou z potravin,“ zve veřejnost Drahomíra Tesařová z Odboru zdraví MMB.

Kompletní program Týdne pro rodinu najdete na www.brno-prorodiny.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688