Kam létají Češi na květnové svátky?

Květnové státní svátky přímo nahrávají cestování do zahraničí. Přestože průměrná cena letenky vzrostla oproti loňskému májovému měsíci o 420,- , na 9 280 , zájem o cestování vzrostl meziročně o 8 %. Zatímco v posledních letech Češi využívali prodloužených víkendů státními svátky především pro eurovíkendy, nyní roste zájem o dálkové destinace a s nimi i o vyšší cestovní třídy.

Cena průměrné letenky meziročně roste. Není to však způsobeno poklesem zájmu o leteckou dopravu, nýbrž tím, že Češi častěji upřednostňují cestování ve vyšších cestovních třídách zejména do vzdálených destinací,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz, a doplňuje: „Tento trend se potvrzuje i v případě květnových státních svátků. Přibývá Čechů, kteří si prodlouží volno a cestují do destinací mimo Evropu.“

Top evropskou destinací května se stejně jako minulý rok stala romantická Paříž, za kterou se umístily Amsterdam a Barcelona. Žebříčku oblíbenosti vzdálených destinací vévodí již skoro tradičně New York. Na druhém a třetím místě se umístily Dubaj a Bangkok.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky