Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Měny-forex  |  30.04.2019 12:28:49

CME (Koupit, 12m cíl = 5,2 USD) - Management po prvním kvartále zvyšuje výhled (Komentář k výsledkům)

Přes pokles tržeb se podařilo společnosti výrazně zvýšit OIBDA a provozní zisk. OIBDA marže vzrostla o 3,6 pb na 26 %, což překonalo naše očekávání. CME zvýšilo vygenerované cash flow o vysokých 33 % meziročně a pokračovalo ve splácení dluhu. Již podle dříve oznámených informací CME snížilo zadlužení o dalších 60 mil. EUR (cca 69 mil. USD), čímž se poměr čistého dluhu vůči OIBDA snížil na 3,0násobek z 3,5x na konci loňského roku. Management zvýšil svůj výhled pro letošní rok bez uvedení podrobnějších údajů. Výsledky za první kvartál patří k nejlepším v celé historii společnosti.

Hlavní trendy: (1) Tržby ve Q1 19 poklesly o 6,5 %, při konstantních měnových kurzech pak CME zaznamenaly růst o 2 %. Propad vedle směnných kurzů mohl souviset i se sezónními faktory způsobenými Velikonocemi. Za největší pozornost stojí vývoj v Rumunsku, kde se tržby propadly o 15,6 % (-7,5 % při konstatním kurzu), což dle komentáře jednoho ze CEO Michaela Del Nina bylo způsobeno sektorovými daněmi. (2) Na druhou stranu Rumunsko se podílelo na největším příspěvku do OIBDA, když 17,5 mil. USD představovalo podíl ve výši bezmála 39 %. Podíl České republiky s 14,9 mil. USD činil 33 %. (3) OIBDA zaznamenala nárůst o 7,7 % na 38,1 mil. USD. To souviselo zejména s nákladovou disciplínou, kdy CME snížila o 10 % náklady na obsah. Nižší však byly i ostatní provozní náklady, odpisy a amortizace. (4) Postupné snižování dluhu vedlo k výraznému poklesu úrokových nákladů, které ve Q1 19 dosáhly 8,2 mil. USD oproti 17,8 mil. USD ve Q1 18. Čistý zisk společnosti dosáhl 11,8 mil. USD, což představuje nárůst o téměř tři čtvrtiny ve srovnání s Q1 18.

Výhled managementu: Současné očekávání managementu ukazuje na růst OIBDA při konstantních měnových kurzech o 10 až 12 % y/y. Michael Del Nin uvedl, že díky skvělému začátku letošního roku, který překonal očekávání vedení, zvyšují pro letošní rok svůj výhled. Podrobnosti neupřesnil, ty budou k dispozici na odpoledním konferenčním hovoru.

Dopad na předpovědi, cílovou cenu akcie a doporučení: Společnost dosahuje potřebné ziskovosti a tvorby cash flow, které jsou dobrými předpoklady pro pokračování plánovaného snižování zadlužení. Dle nás je velmi pravděpodobné, že čistý dluh vůči OIBDA se během letošního roku dostane k úrovni 2,5x. Přitom hranice 2,75x je podstatná k tomu, aby CME mohla začít vyplácet dividendu, popřípadě spustit zpětný odkup akcií. Celkově tak finanční výsledky spolu s pokračujícím snižováním zadlužení hodnotíme pozitivně. Ponecháváme nákupní doporučení s cílovou cenou v platnosti.

Očekávané události: V 15h CEST se uskuteční konferenční hovor ke zveřejněným údajům. Výsledky hospodaření za druhý kvartál 2019 by měly být zveřejněny na konci července.
Autor: Miroslav Frayer

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688