Floristická výstava Flora Olomouc: i ochutnávky značek KLASA a Regionální potravina

SZIF zde nebude chybět spolu s ochutnávkami K jaru neodmyslitelně patří květiny a ke květinám Flora Olomouc. Tradiční floristická výstava se koná od 25. do 28. dubna. Jejím ústředním motivem bude tentokrát Strom života. Platební agentura Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) zde nebude chybět. Ve své expozici nabídne návštěvníkům nejenom informace o činnosti SZIF, ale také ochutnávky kvalitních potravin oceněných značkami KLASA a Regionální potravina.

Flora Olomouc 2019 ožila již včera. Ústřední květinová expozice v pavilonu A na olomouckém výstavišti bude znázorňovat Strom života. Organizátoři slibují nevšední podívanou: Hra světla a stínu, propojení půvabu jarních květin s křehkou krásou skla. Hlavní expozice nabídne také večerní komentovanou prohlídku, která proběhne v pátek 26. dubna od 20 do 22 hodin. V pavilonech G a H budou připraveny rozsáhlé expozice bonsají a suiseki. Návštěvníky dále čekají odborné přednášky, floristická show, výstava drobné zahradní mechanizace Hortifarm, Jarní zahradnické trhy a především záplava jarních květin.

SZIF se zemědělsky zaměřených výstav a veletrhů účastní pravidelně. Na Floře Olomouc se bude prezentovat v pavilonu A na galerii. Zástupci platební agentury zde budou poskytovat informace o činnosti Fondu a o finančních podporách. Na stánku bude probíhat také populární ochutnávka potravin oceněných značkami KLASA a Regionální potravina. Tyto značky kvalitních potravin totiž SZIF administruje. Na jednom místě tak bude možné ochutnat různé druhy domácích sýrů, šunky, paštiky i klobásky, jogurty a mléčné výrobky, přikousnout čerstvý chléb či různé pochutiny, nebudou chybět ani svatební koláčky a nápoje pro žíznivé.

Výstava potrvá od 25. do 28. dubna, každý den od 9 do 18 hodin. Věříme, že se přidá jarní počasí a že návštěvníci budou odcházet spokojeni.

Vladimíra Nováková,  tisková mluvčí SZIF



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy