BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  25.04.2019 10:44:55

Dolar dále tlačí euro pod 1.12, Brent roste nad 75 dolarů

Akciové indexy se po horších korporátních výsledcích mírně vzdálily od rekordních maxim a korigovaly tak předešlé zisky. Americký dolar zůstává silnější a dostal měnový pár EURUSD na nejnižší úrovně za posledních 22 měsíců. Ropa Brent dnes dopoledne zpevňuje nad svá dosavadní letošní maxima. 

 

Forex

Americký dolar se koncem včerejší seance odhodlal k navýšení svých dosavadních zisků a index amerického dolaru rostl na 23 měsíční maxima. K růstu výrazně pomohl propad eura na měnovém páru EURUSD, který svou vysokou kapitalizací pohnul i ostatními páry s americkým dolarem. Za propadem eura stojí převážně obavy ze zpomalení růstu v Německu, čemuž napověděla včerejší data. Výsledek indexu podnikatelského klimatu Ifo potvrdil lepší kondici amerického dolaru, když index klesl na 99,2 bodů. Měnový pár EURUSD se definitivně vzdálil od cenové úrovně 1.12 a klesl na nejnižší úroveň za posledních 22 měsíců. Obchodování na kanadském dolaru včera ovlivnilo zasedání Bank of Canada a rozhodnutí o sazbách. Podle očekávání ponechala centrální banka sazby beze změny na úrovni 1,75% a dostala pod tlak kanadský dolar. V doprovodném komentáři banka uvedla, že nejistota kolem obchodních konfliktů poškodila podnikatelský sentiment a aktivitu, což způsobilo zpomalení růstu v mnoha předních ekonomikách. I přesto banka očekává oživení růstu v druhé polovině roku. Dnes brzy ráno zasedala japonská centrální banka a podle očekávání ponechala sazby beze změny. Zároveň banka uvedla, že sazby ponechá beze změny minimálně do roku 2020 a inflace s největší pravděpodobností nedosáhne 2% cíle v následujících třech letech. Holubičí komentář BoJ dnes ráno podpořil v růstu japonskému jenu.

 

Akcie a Komodity

Akciové indexy včera mírně korigovaly předešlé zisky a vzdálily se od rekordních maxim. Za propadem indexů stály horší výsledky některých společností. Akcie společnosti Caterpillar spadly o 3% navzdory lepším výsledkům, firma nicméně varovala před možným zpomalením své podnikatelské aktivity v Číně. AT&T ztratila více jak 4% poté, co za první kvartál reportovala horší než očekávané výsledky. Americký výrobce elektromobilů Tesla za první kvartál vykázal ztrátu 702 mil. dolarů, což bylo mnohem více, než očekávali analytici. Ztráta na akcii činila 2,9 dolarů, odhad byl na -69 centech. Za propadem příjmů a objednávek stojí z velké části pokles poptávky po automobilech v prvním čtvrtletí kvůli snížení státních dotací na elektromobily od nového roku v USA o polovinu.

Na komoditním trhu po včerejší seanci, kdy byly zveřejněny americké zásoby ropy, které rostly o necelých 5,5 mil. barelů, cena ropy mírně korigovala. Dnes dopoledne však ropa Brent zpevňuje nad 75 dolarů za barel, zatímco WTI zůstává na původních úrovních. Palladium a zlato pokračují v konsolidaci.

 

Dnešní fundamenty

V 14:30 objednávky dlouhodobé spotřeby v USA a žádanky o podporu v nezaměstnanosti.

Trh dne

Britská libra se včera pod tlakem amerického dolaru posunula na nižší úrovně a prodejní aktivita tak poskytuje příležitosti pro spekulaci na opětovný pokles trhu na vyznačených úrovních, kde získali převahu prodejci.

 

Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.

BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688