Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
23.04.2019 17:32:29

Dva dny zcela letní počasí, v pátek bouřky a voda

 

Pondělní počasí nebylo sice moc vydařené a ovlivnil je silný vítr, na východě ale spadly alespoň nějaké ty srážky a další dva dny budou absolutně letní. Od jihu bude proudit na konec dubna výjimečně teplý až horký vzduch. Dostane do ovzduší dostatek energie pro bouřky na páteční zvlněné studené frontě. Ojediněle i silné bouřky. Od pátku to vypadá na období, kdy by mělo více pršet, tak snad konečně dostane počasí rozum a dodá vyprahlé zemi trochu vláhy. Ještě před tím ale zažijeme ochutnávku léta, která na jižní Moravě vydrží i v pátek. Teploty mohou stoupat k 28°C. Vyloučena není ani první třicítka letošního roku.

Ve středu bude polojasno, na východě ale může být oblačno. Ojediněle přeháňky. Teploty 19 až 23°C, na západě už mohou vyletět na 23 až 27°C. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla. Na konci dubna netypická záležitost. Teploty 24 až 28°C. V pátek bude polojasno, odpoledne a večer od západu skoro zataženo, přeháňky a bouřky. Ojediněle silné. Teploty 24 až 28°C, na západě se odpoledne ochladí. Bouřky stihnou projít hlavně Čechami, v noci se dostanou srážky také dál na východ. Přesnou situaci ještě ujasníme.

Fronta projde nakonec celou zemí a přinese výrazné ochlazení. O víkendu proto čekejte oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. V rámci proměnlivé oblačnosti může být i polojasno. Teploty spadnou na 14 až 18°C. A co ta voda? Páteční fronta přinese srážky, následně se budeme nacházet na rozhraní teplého vzduchu na jihovýchodě a studeného na severozápadě. Takové rozhraní vždy slibuje srážky. Jak to ale dopadne, musíme ještě počkat. Extrémní sucho pokračuje kolem Prahy, v dolním Poohří a na střední Moravě. Velmi vážné sucho je ale na celém území země s výjimkou posledních ploch, kde leží sníh.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty