TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.04.2019 17:34:14

Konec čekání ve frontách? Zásilkovna spouští přímou konkurenci České poště

Logistická firma Zásilkovna spouští službu, kterou bude přímo konkurovat České poště. Od středy budou moci jejím prostřednictvím posílat zásilky i fyzické osoby. Ceny začínají na 65 korunách a potřeba bude jen mobilní aplikace.

Celý postup bude poměrně jednoduchý. Zákazník si do mobilu stáhne aplikaci Zásilkovna a zadá registrační údaje, kterými budou jméno, telefon a e-mail. Stačí to jen jednou, při každém dalším přihlášení si aplikace bude údaje už pamatovat. Služba doručení mezi zákazníky se nazývá Mezi námi.

Při samotném odesílání zásilky vyplní zákazník údaje o odesílateli, vybere cílové výdejní místo, zvolí případné další služby (například dobírku) a zaplatí platební kartou online. Pak už stačí jen zásilku zabalit, donést na jakékoliv podací místo a obsluze sdělit identifikační údaje.

Obsluha následně vytiskne příslušný štítek, nalepí ho na balíček a od zákazníka ho převezme. "Na samotném podacím místě stráví zákazník pár desítek vteřin, vše ostatní dělá z pohodlí domova. Žádné dlouhé čekání ve frontách, žádné vypisování zbytečně dlouhých papírových formulářů," uvedl výkonný ředitel Ondřej Žák.

Doručovací doba bude podle Žáka průměrně jeden až dva dny. V první vlně, od středy 24. dubna, bude možné posílat zásilky na výdejní místa, kterých je po republice více než 1800. V druhé vlně plánuje Zásilkovna doručovat balíky a další zásilky až do domu.

Cena začíná na 65 korunách do maximálního rozměru 50 cm u nejdelší strany, přičemž hmotnost nesmí přesáhnout čtyři kila a součet délky, šířky a výšky nesmí být větší než 120 cm. Nadměrné zásilky, které mají maximální rozměr do 120 cm a váhu do deseti kilo, budou stát od 91 korun. Ty ještě větší od 250 korun.

Každá zásilka bude mít automaticky hodnotu 300 korun, ale zákazník si může zvolit vyšší hodnotu - za každou stovku zaplatí 50 haléřů navíc. Pokud budete chtít poslat zásilku na dobírku, dáte ještě o 19 korun více.

"Uvedením ceny zásilky se zákazníkovi usnadní proces případné reklamace, při ztrátě zásilky mu Zásilkovna totiž jednoduše vyplatí udanou hodnotu bez toho, aniž by musel předložit doklady o pořizovací ceně zboží a další dokumenty," uvedl mluvčí Zásilkovny Kamil Chalupa.

Kromě České pošty získají ve středu přímou konkurenci také doručovatelské firmy PPL, DPD, GLS nebo Geis. Doručení nejmenší zásilky na pobočku České pošty v současnosti stojí 109 korun, přímo k adresátovi 129 korun.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688