BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  18.04.2019 10:23:21

Euro je kvůli horším výsledkům PMI pod silným tlakem, dnes maloobchod z USA a Kanady

Akciové indexy zkorigovaly zisky za 2 týdny a index S&P 500 se již obchoduje pod úrovní 2900. Měnový pár EURUSD se stále neodhodlal na ani jednu stranu od úrovně 1.13. Ropa WTI odevzdala úterní zisky a vrátila se pod 64 dolarů.

 

Forex

Německé vládní dluhopisy se dostaly z negativního teritoria a rostly na 0,073%. Euru to k výraznějším ziskům nepomohlo a tak nadále osciluje kolem úrovně 1.13. Dnes ráno se podařilo euru od této úrovně odpoutat poté, co dorazily data PMI z výrobního sektoru v eurozóně. Ve Francii kleslo PMI ve výrobním sektoru na 49,6 bodů, odhad byl na 50 bodech. Zlepšení jsme se nedočkali ani v Německu, kde PMI za výrobní sektor mírně rostlo ze 44,1 na 44,5 bodů, očekával se však růst na 45 bodů. Nálada v ostatních sektorech dopadla o poznání lépe a PMI se drží nad 50 body, které značí expanzi. Ostatní devizové trhy zajímaly v několika případech také zveřejněné fundamenty. Především odpoledne data kanadské inflace. Zde jsme se však nedočkali výraznější odchylky od konsenzu a inflace meziročně podle očekávání zrychlila na 1,9%. Jádrová inflace zrychlila o jednu desetinu na 1,6%. Zveřejnění výsledků dokázalo pomoci kanadskému dolaru k mírným ziskům, které však nedokázal udržet a následně všechny zisky ztratil. Kanadskému dolaru včera nijak nepomohl propad ropy WTI zpět pod úroveň 64 dolarů za barel. Na ostatních měnových párech pokračuje pohyb do strany s nízkou volatilitou. Zajímavá je situace na měnovém páru USDCHF, který koncem března nastartoval býčí trend a dnes ráno pokračuje v růstu díky horším datům z eurozóny.

 

Akcie a Komodity

Wall Street uzavřel středeční seanci v červených číslech a to primárně kvůli ztrátám ve zdravotnickém sektoru. Zdravotnický sektor je investory považován za bezpečnou investici na akciovém trhu, nicméně za včerejším propadem stály vyhlídky přísnějších regulací. Korporátní výsledky však nadále zůstávají ve středu pozornosti investorů. Společnost IBM reportovala lepší výsledky, ale jejich akcie se propadly o více jak 5% kvůli poklesu příjmů třetí kvartál po sobě. Propadly se také akcie společnosti Netlflix kvůli zhoršení výhledu na druhý kvartál, který zklamal investory. Společnost Qualcomm pokračuje v dalším růstu a včera přidala přibližně 13%.

Na komoditním trhu zkorigovala úterní zisky ropa WTI a klesla pod úroveň 64 dolarů ba barel. V Libyi přitom aktuálně roste riziko propuknutí občasné války, což by mohlo poškodit už tak nestabilní produkci v zemi. Nepomohl ani pokles amerických ropných zásob o 1,4 mil. barelů.

 

Dnešní fundamenty

V 10:30 maloobchodní prodeje v Británii. V 14:30 maloobchodní prodeje v USA a Kanadě, Filadelfský FED index.

 

Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.

BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688