Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  18.04.2019 10:08:08

Technika & Trump aneb Trocha akciového bulváru

Podívejte se na jednu hezkou, technicky nepochybně podpořenou akciovou věštbu. A kdyby vám to nestačilo, přečtěte si jeden z posledních tweetů Donalda Trumpa o akciovém trhu, protože jestli někdo, tak právě americký prezident má jasno, jak by to na trzích vypadalo, kdyby Fed nebyl tak hrozně, ale opravdu hrozně špatný.

Očekáváme posun indexu S&P 500 k historickému maximu (2 940). Tlak na korekci ale bude ke konci dubna sílit. Do konce května je pak ve hře citelná  korekce, načež by rally mohla opět pokračovat," píše Steve Miller. A svá slova opírá o krásné podloubí v dolní části grafu s jinak velice přehlednou, několika zvýrazněnými krátkodobými cykly okořeněnou technickou analýzou.

Kdo je Steve Miller? Je to jeden z mnoha mužů (a výrazně skromnější řádky žen), kteří pravidelně (Miller tak činí na týdenní bázi) zásobují své odběratele i náhodné čtenáře a diváky svými názory na akciový trh. Jako ostatně "všichni" je nepochybně díky tradingu "za vodou"; v jeho případě tomu dokonce lze celkem věřit (40 let obchodování snad ani jinak než v zisku přežít nelze).

Buďme fér. Je klidně možné, že jeho předpověď vyjde. A předpokládejme, že to, co říká, myslí vážně a pro své obecenstvo dobře (na rozdíl od řady korporátních obchodníků z velkých bank na Wall Street, například). Pokud vás jeho názory zajímají podrobněji, není nic jednoduššího, než si nechat plnit e-mail jeho analýzami a komentáři. Ten poslední budiž pozvánkou, nebo varováním, záleží na vašem vkusu.

Kdo si férové zacházení podle asi tak poloviny světa nezaslouží, je americký prezident Donald Trump. Ponechme politiku stranou (i když, jak se to vezme) a prohlasme bez uzardění, že pokud jde o akciový trh a americkou centrální banku, je Trump zkrátka chudák.

V lásce k růstu cen akcií by na stránkách nejen našeho webu jistě našel kolegy, to ano. Jeho změna preferencí v oblasti americké měnové politiky z předvolebních deklamací ("sazby musejí nahoru") k aktuálnímu postoji ("Fed to dělá strašně, sazby musejí dolů a kvantitativní utahování je nejhorší věc na světě") je ovšem ilustrací buď hlouposti ("před volbami jsem nevěděl, co vím teď"), nebo neobratnosti a extrémní argumentační flexibility ("ekonomika pod mojí administrativou nekvete, jak jsem čekal, pohrál jsem si se cly a měl jsem plnou pusu silných řečí, tak teď prostě musím plácat obráceně"). Možná je v tom něco jiného, ale za ten "kamvítrtamplášťový" postoj k měnové politice (a vlastně i akciovému trhu) je to zkrátka teď na palec dolů.

Tweet Donalda Trumpa z 14. dubna 2019:

"If the Fed had done its job properly, which it has not, the Stock Market would have been up 5000 to 10,000 additional points, and GDP would have been well over 4% instead of 3%...with almost no inflation. Quantitative tightening was a killer, should have done the exact opposite!"

Další článek: Stopařův průvodce po finančních trzích aneb 15 statistik, které musíte vidět

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688