Redakce (Kurzy.cz)
Sport  |  10.04.2019 10:00:22

Pardubice: Ulice města v sobotu zaplní půlmaratonci.

10.4.2019 | Další ročník Pardubického vinařského půlmaratonu promění o víkendu město v jedno velké běžecké centrum a i letos bude jeho součástí mistrovství ČR mužů a žen v půlmaratonu. Závodu dlouhého přibližně 21 kilometrů se navíc zúčastní téměř dvacet závodníků z měst, která s Pardubicemi již léta pojí spřátelené partnerství, pro některé ze zahraničních běžců to navíc nebude premiéra.

půlmaraton

„Očekáváme tři účastníky z polského Belchatowa, dva z německého Selbu a devítičlenná sestava, včetně náměstka primátora Jo Neiryncka, který se zúčastní závodu na koloběžce, dorazí z belgického Waregemu. Ani letos však nebudou chybět běžci ze Slovenska, kteří k nám na půlmaraton jezdí pravidelně,“ popisuje zahraniční účast primátor Martin Charvát. Spolu se slovenskou výpravou dorazí také Patrícia Puklová, která ve své kategorii loni obsadila třetí příčku a celkově se v rámci půlmaratonu umístila na 88. místě s vynikajícím časem 1:25:20. Pobyt v Pardubicích závodníkům ze spřátelených a partnerských měst zpestří program, který pro ně magistrát připravil. „Plánujeme prohlídku města a radnice, procházku po Tyršových sadech a chystáme pro naše hosty také plavbu na lodi Arnošt, na níž se vydají až do Brozan,“ dodává Tomáš Cabrnoch.

Pardubický vinařský půlmaraton spojený s mistrovstvím ČR mužů a žen v půlmaratonu odstartuje v sobotu ve 13 hodin na Smetanově náměstí, běžci však zaplní ulice města již o několik hodin dříve. Před 10. hodinou se na start postaví účastníci lidového běhu Vaňka Vaňhy, určeného všem bez rozdílu věku. Po nich vyrazí na trasu půlmaratonu handbikeři, účastníci Českého poháru handicapovaných, které budou podle připraveného harmonogramu následovat jezdci pohárového závodu koloběžek. Ti, kteří se chtějí zapojit do závodu na deset kilometrů, budou ze Smetanova náměstí vybíhat v pravé poledne.

Trať závodu povede ze Smetanova náměstí Jahnovou a Bubeníkovou ulicí, přes Sakařovu, Bezdíčkovu až na ulici Husovu. Odtud bude trasa pokračovat ulicemi Mezi mosty, Labskou, Hradeckou, Studentskou, zpět po Hradecké přes most Pavla Wonky, Masarykovo náměstí a po třídě Míru a náměstí republiky do druhého kola, respektive do cílové rovinky na Pernštýnském náměstí. Na řidiče tak čeká několik dopravních omezení. Od 7 do 17 hodin bude uzavřeno Smetanovo náměstí, náměstí Republiky a Sukova třída. Masarykovo náměstí a dále pravý dvojpruh ulice Hradecké ve směru na Stavařov až po ulici Studentskou bude uzavřen od 9 do 16 hodin. Zcela uzavřena bude od 10 do 16 hodin městská část Cihelna, uzavírka se bude týkat ulic Studentská, Kunětická a Hradecká v úseku od Fáblovky po křižovatku s ulicí Poděbradská. Od 9 do 16 hodin bude také uzavřena ulice Jáhnova, Bubeníkova, Štrosova, Dašická, Kotkova, dále Pospíšilovo náměstí, ulice Sezemická,  Bezdíčkova, Husova, Mezi Mosty, ulice Labská, U Stadionu a Sukova třída. Objízdné trasy pro vozy MHD (městské hromadné dopravy) jsou již nyní uveřejněny na stránkách dopravního podniku.

Podrobné informace o akci včetně doprovodného programu jsou k dispozici na webu Pardubického vinařského půlmaratonu.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688