Petr Hanisch (AliaWeb)
Praha  |  19.08.1998 10:42:22

Zápis z konání řádné valné hromady

Z á p i s

z jednání XXXIII. řádné valné hromady

CHEMAPOL GROUP, a.s.

se sídlem: Praha 10, Kodaňská 46

(IČ: 00 00 07 44)

konané dne 13. srpna 1998 v sídle společnosti

 

 

Zasedání zahájil v 10,03 hod. z pověření představenstva jeho předseda Ing. Václav Junek,CSc. Po přivítání přítomných akcionářů a notáře konstatoval, že řádná valná hromada byla svolána oznámením, které bylo uveřejněno v Obchodním věstníku dne 15. července 1998 a v deníku Slovo dne 10. července 1998, včetně hlavních údajů účetní závěrky za rok 1997. Oznámení obsahovalo všechny obchodním zákoníkem a stanovami společnosti požadované náležitosti, tj. obchodní jméno a sídlo společnosti, místo, datum a hodinu konání valné hromady, označení, že se svolává řádná valná hromada, pořad jednání valné hromady a rozhodný den k účasti na valné hromadě.

Konstatoval, že bezprostředně před zahájením valné hromady bylo přítomno 24 akcionářů, kteří mají akcie s jmenovitou hodnotou představující úhrnem 86,38 % základního jmění společnosti a podle stanov společnosti je valná hromada způsobilá se právoplatně usnášet.

Průběh jednání této valné hromady se bude řídit jednacím a hlasovacím řádem valné hromady, který byl schválen na valné hromadě dne 10.4.1997 a má trvalou platnost.

Dále uvedl, že hlasování proběhne pomocí hlasovacích lístků, které obdrželi přítomní akcionáři při prezenci. Před každým hlasováním bude předsedajícím, a poté zvoleným předsedou valné hromady, oznámeno číslo hlasovacího lístku a o které otázce se hlasuje. Akcionář na hlasovacím lístku vyznačí svou vůli tím, že u příslušného čísla otázky zakroužkuje buď "ano" nebo "ne". Nevyplní-li akcionář ani jednu možnost, má se za to, že se zdržel hlasování. Vyplněný hlasovací lístek akcionář podepíše a odevzdá skrutátorům.

Jak vyplývá z ustanovení § 10 odst. 6 platných stanov, je počet hlasů akcionáře spojen s jmenovitou hodnotou jeho akcií a to tak, že na každou akcii jmenovité hodnoty 1.000,- připadá jeden hlas.

Bude-li mít akcionář nějaké návrhy, připomínky nebo dotazy k projednávaným bodům, předá je písemně předsedovi valné hromady na lístcích, které jsou k dispozici u prezence. Tyto návrhy, připomínky nebo dotazy je nutno předat předsedovi valné hromady vždy před začátkem hlasování o příslušném bodu programu tak, aby mohly být vzaty v úvahu. Eventuální dotazy budou podle jejich charakteru zodpovězeny na základě rozhodnutí předsedy valné hromady buď předsedou valné hromady, členem představenstva nebo dozorčí rady způsobem stanoveným v oddíle A/ bodě 10 jednacího a hlasovacího řádu valné hromady. O návrzích akcionářů na změnu návrhu předloženého představenstvem společnosti rozhoduje valná hromada hlasováním podle ustanovení bodu 5 v oddíle B/ jednacího a hlasovacího řádu.

 

Předseda představenstva p. Ing. Junek dále uvedl, že oznámení o svolání valné hromady obsahuje následující pořad jednání :

 

  1. Zahájení
  2. Volba předsedy valné hromady, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů
  3. Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a o stavu majetku společnosti za rok 1997
  4. Zpráva dozorčí rady o kontrolní činnosti a přezkoumání roční účetní závěrky za rok 1997 a návrhu na úhradu ztráty
  5. Výrok auditora k roční účetní závěrce
  6. Schválení roční účetní závěrky a rozhodnutí o úhradě ztráty za rok 1997
  7. Schválení změn stanov společnosti
  8. Odvolání a volba členů dozorčí rady
  9. Rozhodnutí o odměňování členů orgánů společnosti
  10. Souhlas valné hromady s uzavíráním smluv podle ust. § 196a obchodního zákoníku
  11. Závěr

 

Upozornil, že na valné hromadě nejsou přítomni všichni akcionáři. Z tohoto důvodu nelze do navrhovaného pořadu jednání zařazovat další nové body. Stanovený pořad jednání je tudíž platný a valná hromada se jím bude řídit.

Jednání valné hromady byl přítomen JUDr. Jiří Kotrlík, notář, se sídlem v Praze 10, Moldavská 1361/9, který osvědčí průběh valné hromady.

Předseda představenstva potom přistoupil k bodu č. 2) pořadu jednání, t.j. volbě předsedy valné hromady, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů - skrutátorů. Poznamenal, že k přijetí rozhodnutí o volbě orgánů valné hromady se vyžaduje nadpoloviční většina hlasů přítomných akcionářů.

Z pověření představenstva společnosti navrhl, aby předsedou valné hromady byl zvolen Ing. Jiří Michal. Pro hlasování o tomto návrhu se použije hlasovací lístek A - otázka č. 1.

Ke schválení návrhu je požadována většina hlasů přítomných akcionářů. Požádal akcionáře, aby vyplnili hlasovací lístek A - otázku č. 1.

Z pověření představenstva navrhl jako zapisovatele pana JUDr. Jiřího Hronovského - ředitele divize správní. K hlasování o tomto návrhu se použije hlasovací lístek A - otázka č. 2. Požádal akcionáře, aby vyplnili hlasovací lístek A - otázku č.2.

Jménem představenstva navrhl jako ověřovatele zápisu p. Ing. Petra Himla a paní Marii Bobokovou. K hlasování o tomto návrhu se použije hlasovací lístek A - otázka č. 3. Požádal akcionáře, aby vyplnili hlasovací lístek A - otázku č. 3.

Z pověření představenstva navrhl jako skrutátory paní Mgr. Jiřinu Čalfovou, Věru Holečkovou, Věru Bečvářovou a Drahoslavu Jahnovou. K hlasování o tomto návrhu se použije hlasovací lístek A - otázka č. 4. Požádal akcionáře, aby vyplnili hlasovací lístek A - otázku č. 4, podepsali ho a předali skrutátorům.

Po skončení hlasování konstatoval, že valná hromada zvolila v pořadí:

 

Výsledky hlasování:

- předsedu valné hromady: pana Ing. Jiřího Michala,

 

Akcionáři: Pro :1937186 hlasů - 89,47 %, Proti: 0 hlasů - 0 %, zdrželo se: 0 hlasů - 0 %, neplatné: 227883 hlasů - 10,52 %, nehlasovalo: 100 hlasů - 0 %

 

- zapisovatele: pana JUDr. Jiřího Hronovského,

Akcionáři: Pro :1937186 hlasů - 89,47 %, Proti: 0 hlasů - 0 %, zdrželo se: 0 hlasů - 0 %, neplatné: 227883 hlasů - 10,52 %, nehlasovalo: 100 hlasů - 0 %

- ověřovatele zápisu: pana Ing. Petra Himla a paní Marii Bobokovou,

 

Akcionáři: Pro :1937186 hlasů - 89,47 %, Proti: 0 hlasů - 0 %, zdrželo se: 0 hlasů - 0 %, neplatné: 227883 hlasů - 10,52 %, nehlasovalo: 100 hlasů - 0 %

 

- osoby pověřené sčítáním hlasů: paní Mgr. Jiřinu Čalfovou, paní Věru Holečkovou, paní Věru Bečvářovou a paní Drahoslavu Jahnovou.

 

Akcionáři: Pro :1937186 hlasů - 89,47 %, Proti: 0 hlasů - 0 %, zdrželo se: 0 hlasů - 0 %, neplatné: 227883 hlasů - 10,52 %, nehlasovalo: 100 hlasů - 0 %

V souladu s tímto rozhodnutím akcionářů předal další řízení valné hromady panu Ing. Jiřímu Michalovi.

Předseda valné hromady poděkoval za zvolení a požádal zvolené orgány valné hromady, aby se ujaly svých funkcí. Potom přistoupil k projednání bodu č. 3) pořadu jednání valné hromady. Požádal předsedu představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s. pana Ing. Václava Junka, CSc. o přednesení “Zprávy představenstva o hospodářské a podnikatelské činnosti a o stavu majetku společnosti za rok 1997”, kterou schválilo představenstvo na svém zasedání dne 14. července 1998 a dozorčí rada projednala dne 15. července 1998.

 

Předseda představenstva pan Ing. Václav Junek, CSc. přednesl “Zprávu představenstva o hospodářské a podnikatelské činnosti a o stavu majetku společnosti za rok 1997”,(viz. příloha č. 1).

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval předsedovi představenstva panu Ing. Junkovi za přednesení “Zprávy představenstva o hospodářské a podnikatelské činnosti a o stavu majetku společnosti za rok 1997”, a konstatoval, že neobdržel žádné připomínky, dotazy nebo návrhy a oznámil, že valná hromada bere na vědomí přednesenou zprávu.

Předseda valné hromady pan Ing. Michal přistoupil k projednání bodu 4) pořadu jednání valné hromady a uvedl, že dozorčí rada CHEMAPOL GROUP, a.s. na svém zasedání konaném dne 15. července 1998 přezkoumala roční účetní závěrku za rok 1997 ověřenou auditorskou firmou Ernst & Young Audit, s.r.o. a přednesl z pověření dozorčí rady “Zprávu dozorčí rady o kontrolní činnosti a přezkoumání roční účetní závěrky a návrhu na úhradu ztráty za rok 1997(příloha č. 2).

Předseda valné hromady p. Ing. Michal konstatoval, že valná hromada byla seznámena se “Zprávou dozorčí rady o kontrolní činnosti a přezkoumání roční účetní závěrky a návrhu na úhradu ztráty za rok 1997 a valná hromada bere uvedenou zprávu na vědomí.

Předseda valné hromady pan Ing. Jiří Michal přistoupil k projednání bodu 5) pořadu jednání valné hromady “Výrok auditora k roční účetní závěrce” a požádal člena představenstva p. Ing. Otakara Bízka, aby valnou hromadu seznámil s autentickým zněním zprávy auditora - Ernst & Young Audit, s.r.o. o ověření roční účetní závěrky CHEMAPOL GROUP, a.s. za rok 1997 a s auditorským výrokem.

“Zprávu auditora pro akcionáře společnosti CHEMAPOL GROUP, a.s.” přednesl pan Ing. Otakar Bízek ( příloha č. 3).

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval p. Ing. Bízkovi za přednesení auditorské zprávy a požádal, aby v zápise o jednání valné hromadě bylo uvedeno, že valná hromada byla seznámena se zprávou auditora o ověření roční účetní závěrky CHEMAPOL GROUP, a.s. za rok 1997 a s auditorským výrokem.

Předseda valné hromady pan Ing. Jiří Michal přistoupil k projednání bodu 6) pořadu jednání valné hromady “ Schválení roční účetní závěrky a rozhodnutí o úhradě ztráty za rok 1997” a požádal člena představenstva p. Ing. Otakara Bízka, aby valnou hromadu seznámil s návrhem představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s.

Člen představenstva pan Ing. Bízek z pověření představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s. seznámil akcionáře se “Zprávou o roční účetní závěrce s návrhem na úhradu ztráty za rok 1997” ( příloha č. 4) a uvedl, že společnost CHEMAPOL GROUP, a.s. vykázala k 31.12.1997 ztrátu ve výši 3,868.621.000,- . Tato ztráta byla tvořena:

- provozní ztrátou ...................... ........... 541.228.000,-

- ztrátou z finanční činnosti ... .................3,717.749.000,-

- ziskem z mimořádné činnosti ............... 390.356.000,-

Součástí vykázané ztráty jsou i nově vytvořené opravné položky a rezervy v celkové výši 3,900.618.000,- , o kterých již bylo hovořeno i ve zprávě představenstva.

Celkově tedy ztráta společnosti přesáhla 1/2 základního jmění.

Ve vazbě na ustanovení § 193 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, který upravuje maximální možnou výši kumulované ztráty společnosti, a s ohledem na vytvořené vlastní zdroje společnosti CHEMAPOL GROUP, a.s. v minulých létech, navrhuje představenstvo vykázanou ztrátu společnosti k 31.12.1997 uhradit těmito zdroji, a to následujícím způsobem:

kapitálové fondy .............................................. 2,238.973.000,- ,

fondy ze zisku

v položce - zákonný rezervní fond .................. 48.568.000,- ,

hospodářský výsledek minulých let v

položce - nerozdělený zisk min.let ............... 837.539.000,- .

Hodnota disponibilních vlastních zdrojů celkem činí 3,125.080.000,- . Vzhledem k tomu, že ztráta společnosti CHEMAPOL GROUP, a.s. ke dni 31.12.1997 je 3,868.621.000,- , zbývá uhradit 743.541.000,- . Tuto zbývající část ztráty představenstvo navrhuje převést na účet “Neuhrazená ztráta minulých let”.

Závěrem pan Ing. Bízek uvedl, že se představenstvo domnívá, že za situace, kdy existují vlastní zdroje společnosti, a tyto zdroje v případě CHEMAPOL GROUP, a.s. exitují ve výši více než 3,1 mld. , je navrhované řešení řešením nejvhodnějším, prakticky jediným reálným možným.

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval panu Ing. Otakaru Bízkovi za přednesení údajů k roční účetní závěrce a návrhu představenstva na úhradu ztráty za rok 1997 a z pověření představenstva navrhl valné hromadě přijmout toto usnesení:

Valná hromada:

- schvaluje roční účetní závěrku společnosti za rok 1997

- rozhoduje, že vykázaná účetní ztráta společnosti za rok 1997 ve výši

3 868 621 000,- bude uhrazena na úkor:

- kapitálových fondů ve výši 2 238 973 000,-

- zákonného rezervního fondu 48 568 000,-

- nerozděleného zisku minulých let 837 539 000,-

t.j. celkem 3 125 080 000,-

a zbývající část ve výši 743 541 000,- bude převedena na účet “Neuhrazená ztráta minulých let”.

Dále upozornil, než se přistoupí k hlasování o předloženém návrhu usnesení, že ke schválení roční účetní závěrky za rok 1997 a k rozhodnutí o úhradě ztráty se vyžaduje většiny hlasů přítomných akcionářů.

Konstatoval, že neobdržel žádnou připomínku, dotaz nebo návrh k tomuto bodu pořadu jednání valné hromady. Vyzval akcionáře, aby ke schválení roční účetní závěrky za rok 1997 vyplnili hlasovací lístek B otázku č. 11.

O rozhodnutí o úhradě ztráty za rok 1997 se bude hlasovat opět na hlasovacím lístku B, zakroužkováním otázky č. 12.

Na základě výsledků hlasování, které obdržel, oznámil, že z celkového počtu hlasů 2165170 hlasů přítomných akcionářů hlasovalo o otázce č. 11:

Akcionáři: Pro: 2132369 hlasů, 98,49 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 32800 hlasů 1,51 %, Neplatných: 0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

o otázce č. 12:

Akcionáři: Pro: 2132369 hlasů, 98,49 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 32800 hlasů 1,51 %, Neplatných: 0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

 

Předseda valné hromady pan Ing. Michal konstatoval, že valná hromada:

- schválila roční účetní závěrku společnosti za rok

1997 ( příloha č. 5),

- rozhodla, aby vykázaná účetní ztráta společnosti ve výši 3 868 621 000,- byla uhrazena na úkor: * kapitálových fondů ve výši 2 238 973 000,-

* zákonného rezervního fondu ve výši 48 568 000,-

* nerozděleného zisku minulých let ve výši

837 539 000,-

a zbývající část ve výši 743 541 000,- byla převedena na účet “Neuhrazená ztráta minulých let.”

 

Předseda valné hromady pan Ing. Michal uvedl další bod 7) pořadu jednání valné hromady “ Schválení změn stanov společnosti” a požádal pana JUDr. Čalfu o přednesení odůvodnění k navrhovaným změnám stanov společnosti.

Pan JUDr. Čalfa podrobně vysvětlil navrhované změny stanov, zejména v těchto částech: §§ 9, 10, 17, 19, 27 - 29 a 30.

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval panu JUDr. Čalfovi za zdůvodnění návrhu představenstva na změnu stanov společnosti a přednesl návrh usnesení představenstva na schválení valnou hromadou, a to: ” Valná hromada schvaluje změny stanov ve znění návrhu předloženého představenstvem společnosti.”

Konstatoval, že neobdržel žádnou připomínku, dotaz či protinávrh. Upozornil, že podle ustanovení čl. 6 oddílu B/ Jednacího a hlasovacího řádu pro valné hromady se o návrhu změn stanov hlasuje vcelku.

O návrhu představenstva na změnu stanov společnosti se bude hlasovat na hlasovacím lístku C, otázka č. 21.

O schválení změn stanov společnosti rozhoduje valné hromada alespoň dvěma třetinami hlasů přítomných akcionářů.

Požádal akcionáře, aby na hlasovacím lístku C, zakroužkovali otázku č. 21 a hlasovací lístek nezapomněli podepsat.

Předseda valné hromady po obdržení výsledků hlasování oznámil, že při hlasování bylo:

Akcionáři: Pro: 2132369 hlasů, 98,49 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 32800 hlasů 1,51 %, Neplatných: 0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

 

Konstatoval, že valná hromada schválila změny stanov ve znění návrhu předloženého představenstvem společnosti (příloha č. 6).

Předseda valné hromady pan Ing. Michal uvedl další bod 8) pořadu jednání valné hromady “ Odvolání a volba členů dozorčí rady” a předal slovo předsedovi představenstva panu Ing. Junkovi, aby seznámil akcionáře s návrhem představenstva na odvolání a volbu členů dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.

Předseda představenstva pan Ing. Václav Junek, CSc. v úvodu přednesl a zdůvodnil návrh představenstva, zejména

- upozornil na změnu struktury hlavních akcionářů CHEMAPOL GROUP, a.s., kde mezi největšími akcionáři jsou peněžní ústavy a jejich fondy,

- informoval o odstoupení členů DR - pp. Ing. Jiřího Michala ze dne 11.srpna 1998., Ing. Petra Himla ze dne 11. srpna 1998, Ing. Petra Ježka ze dne 11. srpna 1998 a pí Marie Bobokové ze dne 11.8.1998,

- p. JUDr. Michal Krišlo byl jmenován dozorčí radou dne 17.9.1997 náhradním členem DR ve smyslu ust. § 19 odst. 6 stanov a jeho členství skončilo dnešním dnem, t.j. do doby konání valné hromady,

- sdělil, že zaměstnanci společnosti zvolili dne 12. srpna 1998 v souladu s ust. § 200 obchodního zákoníku a § 19 odst. 2 stanov společnosti do dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.:

- p. Ing. Jiřího Michala - bytem Praha 5, nám. J.Machka 16, RČ: 501223/015

- p. Ing. Petra Himla -bytem Praha 4, Rodopská 3154, RČ: 561001/2078

a dále z pověření představenstva společnosti navrhl, aby valná hromada odvolala z funkce člena dozorčí rady - p. Ing. Romana Čulíka

a zvolila za člena dozorčí rady:

- p. Ing. Františka Hrušku , ředitele odboru IPB, a.s., bytem Praha 2, Na rybníčku 10, RČ: 641225/0768

- p. Ing. Romana Čulíka, ředitele Hlavního obchodního centra Komerční banka, a.s., bytem Praha 4, Nová cesta 14, RČ: 630519/0639

- p. JUDr. Michala Krišlo, ředitele divize Česká spoleřitelna, a.s., bytem Šalounova 1940, Praha 4, RČ: 550625/0255

- p. Mgr. Lubora Žalmana, ředitele divize Komerční banka, a.s., bytem Praha 5, Grussova 828, RČ: 66 01 22/0010

 

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval panu Ing. Junkovi za uvedení osmého bodu pořadu jednání valné hromady a přednesení návrhu na odvolání a volbu členů dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.. Upozornil akcionáře než se přistoupí k hlasování, že k odvolání a volbě členů dozorčí rady se vyžaduje většina hlasů přítomných akcionářů.

Konstatoval, že neobdržel žádnou připomínku, dotaz či protinávrh k tomuto bodu pořadu jednání valné hromady a dodal, že se nejdříve bude hlasovat o odvolání navrženého člena dozorčí rady.

O rozhodnutí o odvolání p. Ing. Romana Čulíka se bude hlasovat na hlasovacím lístku D odpovědí na otázku č. 31. Požádal akcionáře, aby zakroužkovali otázku č. 31, hlasovací lístek D podepsali a odevzdali skrutátorům.

 

Po obdržení výsledků hlasování sdělil, že při hlasování o odvolání p. Ing. Romana Čulíka bylo:

Akcionáři: Pro: 2165169 hlasů, 100 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 0 hlasů, 0 %, Neplatných:0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

Předseda valné hromady pan Ing. Michal konstatoval, že valná hromada odvolala p. Ing. Romana Čulíka z funkce člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.

 

Předseda valné hromady pan Ing. Michal pak oznámil, že se nyní přistoupí k hlasování o volbě nových členů dozorčí rady - jednotlivě podle návrhů přednesených předsedou představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s.

O rozhodnutí o zvolení p. Ing. Františka Hrušky, bytem Praha 2, Na rybníčku 10, RČ: 641225/0768 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. se bude hlasovat na hlasovacím lístku E, zakroužkováním otázky č. 41. Požádal akcionáře, aby své rozhodnutí o volbě p. Ing. Františka Hrušky provedli na hlasovacím lístku E - č. 41.

O rozhodnutí o zvolení p. Ing. Romana Čulíka, bytem Praha 4, Nová cesta 14, RČ: 630519/0639 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. se bude hlasovat rovněž na hlasovacím lístku E, zakroužkováním otázky č. 42. Požádal akcionáře, aby své rozhodnutí o volbě p. Ing. Romana Čulíka provedli na hlasovacím lístku E - č. 42.

O zvolení p. JUDr. Michala Krišlo, bytem Praha 4, Šalounova 1940, RČ: 550625/0255 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. se hlasuje na hlasovacím lístku E, zakroužkováním otázky č. 43. Požádal akcionáře, aby své rozhodnutí o volbě p. JUDr. Michala Krišlo provedli na hlasovacím lístku E - č. 43.

 

A o zvolení čtrvrtého člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. p. Mgr. Lubora Žalmana, bytem Praha 5, Grussova 828, RČ: 660122/0010 se bude hlasovat opět na hlasovacím lístku E, otázce č. 44. Požádal akcionáře, aby své rozhodnutí o volbě p. Mgr. Lubora Žalmana provedli na hlasovacím lístku E - č. 44.

Požádal osoby pověřené sčítání hlasů, aby od akcionářů shromáždily hlasovací lístky E a zabezpečily jejich sčítání.

Po obdržení výsledků hlasování předseda valné hromady p. Ing. Michal sdělil, že při hlasování o volbě p. Ing. Františka Hrušky za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. bylo:

Akcionáři: Pro: 2165169 hlasů, 100 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 0 hlasů, 0 %, Neplatných:0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

Konstatoval, že valná hromada zvolila p. Ing. Františka Hrušku, bytem Praha 2, Na rybníčku 10, RČ: 641225/0768 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.

Při hlasování o volbě p. Ing. Romana Čulíka za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. bylo:

Akcionáři: Pro: 2165169 hlasů, 100 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 0 hlasů, 0 %, Neplatných: 0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

 

Konstatoval, že valná hromada zvolila p. Ing. Romana Čulíka, bytem Praha 4, Nová cesta 14, RČ: 630519/0639 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.

 

Při hlasování o volbě p. JUDr. Michala Krišlo za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. bylo:

Akcionáři: Pro: 2165169 hlasů, 100 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 0 hlasů, 0 %, Neplatných: 0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

Konstatoval, že valná hromada zvolila p. JUDr. Michala Krišlo, bytem Praha 4, Šalounova 1940, RČ: 550625/0255 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.

Při hlasování o volbě p. Mgr. Lubora Žalmana za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a. s. bylo:

Akcionáři: Pro: 2165169 hlasů, 100 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 0 hlasů, 0 %, Neplatných: 0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

 

Konstatoval, že valná hromada zvolila p. Mgr. Lubora Žalmana, bytem Praha 5, Grussova 828, RČ: 660122/0010 za člena dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s.

Předseda valné hromady pan Ing. Michal uvedl další bod 9) pořadu jednání valné hromady “ Rozhodnutí o odměňování členů orgánů společnosti” a předal slovo předsedovi představenstva p. Ing. Junkovi, aby seznámil akcionáře s návrhem představenstva o odměňování členů orgánů - t.j. dozorčí rady a představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s.

 

Předseda představenstva pan Ing. Václav Junek, CSc. z pověření představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s. po předchozím projednání dozorčí radou společnosti přednesl návrh usnesení:

“Valná hromada schvaluje odměňování členů představenstva a dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. na základě řádně uzavřených smluv o výkonu práv a povinností souvisejících s výkonem funkce člena představenstva nebo dozorčí rady za podmínek uvedených v těchto smlouvách a to tak, že měsíční odměna jednotlivých členů představenstva a dozorčí rady je určena takto:

- předseda představenstva.................... 30 000,- Kč

- člen představenstva............................ 20 000,- Kč

- předseda dozorčí rady........................ 30 000,- Kč

- člen dozorčí rady................................ 20 000,- Kč”.

 

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval předsedovi představenstva panu Ing. Junkovi za přednesení návrhu usnesení a konstatoval, že neobdržel žádné připomínky, dotazy či protinávrhy. Poznamenal, že ke schválení návrhu představenstva na odměňování členů orgánů společnosti je třeba většiny hlasů přítomných akcionářů. O rozhodnutí o odměňování členů představenstva a dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. se bude hlasovat na hlasovacím lístku F, odpovědí na otázku č. 51.

Požádal akcionáře, abys vyplnili příslušný hlasovací lístek, podepsali jej a odevzdali skrutátorům.

Po obdržení výsledků hlasování předseda valné hromady pan Ing. Michal oznámil, že při hlasování bylo:

Akcionáři: Pro: 2165169 hlasů, 100 %, Proti: 0 hlasů, 0 %, Zdrželo se: 0 hlasů, 0 %, Neplatných:0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

Konstatoval, že valná hromada schválila odměňování členů představenstva a dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. na základě řádně uzavřených smluv o výkonu práv a povinností souvisejících s výkonem funkce člena představenstva nebo dozorčí rady za podmínek uvedených v těchto smlouvách a to tak, že měsíční odměna jednotlivých členů představenstva a dozorčí rady je určena takto:

- předseda představenstva 30 000,-

- člen představenstva 20 000,-

- předseda dozorčí rady 30 000,-

- člen dozorčí rady 20 000,-.

Předseda valné hromady pan Ing. Michal uvedl další bod 10) pořadu jednání valné hromady “Souhlas valné hromady s uzavíráním smluv podle ustanovení § 196a obchodního zákoníku” a požádal předsedu představenstva Ing. Václava Junka,CSc., aby zdůvodnil a přednesl návrh usnesení představenstva k tomuto bodu pořadu jednání valné hromady.

Předseda představenstva CHEMAPOL GROUP, a.s. pan Ing. Junek uvedl, že důvodem pro zařazení tohoto bodu do pořadu jednání valné hromady je ustanovení § 196a obchodního zákoníku, které podmiňuje uzavírání smluv o úvěru a půjčce mezi společností, jejíž člen některého z orgánů je zároveň osobou, která je oprávněna jednat jménem jiné společnosti, předchozím souhlasem valné hromady.

Představenstvo CHEMAPOL GROUP, a.s. proto navrhuje valné hromadě vyslovení takovéhoto souhlasu z důvodu efektivního a operativního zajištění finančních toků v rámci společností Chemapol Group prostřednictvím smluv o úvěru, resp. půjčce s cílem využívat v současné době ekonomicky výhodné volné finanční prostředky, a to jako reakci na problémy související s kapacitou bankovního sektoru ČR a výší nákladových úroků.

Představenstvo CHEMAPOL GROUP, a.s. navrhuje valné hromadě přijmout následující usnesení:

“Valná hromada souhlasí ve smyslu ustanovení § 196a obchodního zákoníku s tím, že CHEMAPOL GROUP, a.s. může v období do konání následující valné hromady uzavírat, výhradně jako dlužník, na základě rozhodnutí představenstva společnosti, po předchozím projednání dozorčí radou, smlouvy o úvěru nebo půjčce s osobami, jejíž jménem mohou jednat členové představenstva nebo dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s., a to v každém jednotlivém případě úvěru nebo půjčky do výše 20 mil. s tím, že v žádném okamžiku součet všech nesplacených úvěrů nebo půjček, poskytnutých na základě tohoto souhlasu, nepřevýší částku 100 mil. . ”

Předseda valné hromady pan Ing. Michal poděkoval předsedovi představenstva panu Ing. Junkovi za zdůvodnění bodu 10 pořadu jednání valné hromady a přednesení návrhu usnesení představenstva.

Konstatoval, že neobdržel žádné připomínky, dotazy či protinávrhy. Dodal, že o návrhu usnesení představenstva, které přednesl předseda představenstva pan Ing. Junek, se bude hlasovat na hlasovacím lístku G - otázka č. 61. Ke schválení tohoto návrhu usnesení je třeba většiny hlasů přítomných akcionářů.

Požádal akcionáře, aby vyplnili hlasovací lístek G, zakroužkovali otázku č. 61, lístek podepsali a odevzdali skrutátorům.

Po obdržení výsledků hlasování předseda valné hromady pan Jiří Michal sdělil, že při hlasování bylo:

Akcionáři: Pro: 2031169 hlasů, 93,81 %, Proti: 50.000 hlasů, 2,31 %, Zdrželo se: 84.000 hlasů, 3,88 %, Neplatných:0 hlasů, 0 %, Nehlasoval: 1 hlas , 0 %

Konstatoval, že valná hromada souhlasila, ve smyslu ustanovení § 196a obchodního zákoníku s tím, že CHEMAPOL GROUP, a.s. může v období do konání následující valné hromady uzavírat, výhradně jako dlužník, na základě rozhodnutí představenstva společnosti, po předchozím projednání dozorčí radou, smlouvy o úvěru nebo půjčce s osobami, jejíž jménem mohou jednat členové představenstva nebo dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s., a to v každém jednotlivém případě úvěru nebo půjčky do výše 20 mil. s tím, že v žádném okamžiku součet všech nesplacených úvěrů nebo půjček, poskytnutých na základě tohoto souhlasu, nepřevýší částku 100 mil. . ”

Předseda valné hromady konstatoval, že byly projednány všechny body pořadu jednání této XXXIII. řádné valné hromady a byla přijata všechna potřebná rozhodnutí. Jménem představenstva a dozorčí rady společnosti poděkoval za účast akcionářům na dnešním zasedání a popřál mnoho úspěchů do nadcházejícího období.

 

Prohlásil ve 12,10 hodin zasedání XXXIII. řádné valné hromady CHEMAPOL GROUP, a.s. za ukončené.

 

 

V Praze dne 13. srpna 1998

 

 

................................................... ...................................................

Ing. Jiří M i c h a l JUDr. Jiří H r o n o v s k ý

předseda valné hromady zapisovatel

 

................................................. .................................................

Ing. Petr H i m l Marie B o b o k o v á

ověřovatel zápisu ověřovatel zápisu

 

 

 

Příloha č. 1: “Zpráva představenstva o hospodářské a podnikatelské činnosti a o stavu majetku společnosti za rok 1997”

Příloha č. 2: “Zpráva dozorčí rady CHEMAPOL GROUP, a.s. o kontrolní činnosti a přezkoumání roční účetní závěrky a návrhu na úhradu ztráty za rok 1997”

Příloha č. 3: “Zpráva auditora pro akcionáře CHEMAPOL GROUP, a.s.

Příloha č. 4: “Zpráva o roční účetní závěrce s návrhem na úhradu ztráty za rok 1997”

Příloha č. 5: “Roční účetní závěrka za rok 1997”

Příloha č. 6: “Změnový list ke stanovám společnosti CHEMAPOL GROUP, a.s.”

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Praha:

21.10.1999  Tisková zpráva Střediska pro cenné papíry (SCP) Petr Hanisch (AliaWeb)
30.09.1999  Český mobil - kdo je nejaktivnějším členem statutárního orgánu? Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
08.09.1999  Dalších 76 emisí bude vyřazeno z volného trhu BCPP Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688