Světový den meteorologie a přednáška "Předpověď počasí v médiích"

Jak se v předpovědích orientovat

Březen za kamna vlezem! Ale vy rozhodně za kamna nelezte a přijďte v sobotu 23. března do liberecké iQLANDIE na iQCAFÉ. U příležitosti Světového dne meteorologie tu na vás čeká přednáška „Předpověď počasí v médiích“.

Také vás štve, že v televizi hlásili slunečno, místy polojasno, a vy stojíte v prudkém lijáku na zastávce bez deštníku? Kterým předpovědím věřit a jak se v nich orientovat? „Na to návštěvníkům odpoví během semináře RNDr. Petr Zacharov, Ph. D., z Ústavu fyziky atmosféry AVČR. Mimo to jim ještě prozradí, jestli lze věřit dlouhodobé předpovědi srážek, kde vůbec fundovanou předpověď hledat, nebo co pozorovat na radaru a obrázcích družic,“ říká Petra Desenská, programová manažerka science centra.

Akce, která je určena především dospělým a studentům středních a vysokých škol, proběhne v 16 hodin v Auditoriu. Vstup do iQLANDIE bude možný již od 15:30. iQCAFÉ bez kávy je jako ranní rosa bez vláhy. Proto vás před přednáškou zveme na kvalitní dávku kofeinu. Vstup je zdarma po předchozí registraci na webových stránkách centra.

 

IQLANDIA, o. p. s., Liberec je členem České asociace science center.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky