Michael Sieg (ThomasLloyd Group)
Okénko investora  |  21.03.2019 13:08:47

Atraktivní investice na Filipínách

Filipíny masivně investují do podpory hospodářství a boje proti chudobě, což vytváří atraktivní investiční příležitosti. Infrastrukturní projekty zahrnují vedle výstavby nových dálnic, mostů a letišť i oblast energetiky. Průkopník investic do energetiky na asijském trhu ThomasLloyd ukrojil ne zrovna malý kousek tohoto infrastrukturního koláče, financováním čtyř velkých projektů solárních elektráren a elektráren na zpracování biomasy o celkovém výkonu 272 MgW.

V prostředí nižších úrokových sazeb a v mnoha případech nadhodnocených trhů s nemovitostmi hledají evropští investoři příležitosti k diverzifikaci na jiných a méně efektivních trzích. Nemůže být překvapením, když výběr padne na Asii, kde je prostor pro investice do infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie větší než kdekoli jinde na světě. Tento kontinent se 4,4 miliardy obyvatel tvoří 60 procent světové populace.

Vedle nejvíce sledovaných trhů v Číně a Indii ovšem existuje i řada dalších regionů pro zajímavé investice. Příkladem jsou Filipíny, které jsou podle agentury Reuters jednou z nejrychleji rostoucích ekonomik na světě. Filipínská ekonomika je 34. největší na světe, za poslední dekádu, která zahrnuje i světovou finanční krizi, byl průměrný růst HDP 5,6 %, což je v Asii jeden z nejlepších výkonů. Ekonomika Filipín bude podle Světové banky i nadále růst a bude se pohybovat kolem 6,7 % (2018 a 2019).

Filipíny v současnosti zažívají nebývalý stavební boom. Za vším je státem řízená kampaň s příznačným heslem „Build, Build, Build“. Při obrovských investicích by železnice, mosty a letiště měly být postaveny bez přílišné byrokracie. Schváleno bylo již celkem 21 projektů v celkovém objemu 16 miliard dolarů, v přepočtu závratných zhruba 360 miliard korun. Do roku 2022 by balík této infrastruktury měl pomoci snížit podíl chudých lidí v zemi z 21,6 na 13 procent.

Pro investory zůstává tento trh zajímavý i z dlouhodobějšího pohledu. Podle globálního konkurenčního indexu Světového ekonomického fóra (WEF) brání filipínskému růstu právě nedostatečná infrastruktura, jejíž kvalita je hodnocena až na 56. místě ze 137 vybraných zemí. Naproti tomu ekonomika Filipín je řazena podle klasifikace WEF na velmi konkurenceschopné 22. místo.

Znalost prostředí je klíčová

ThomasLloyd aktivně působí v Asii již více než 16 let a jeho investiční řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie dlouhodobě oceňují přední ratingové společnosti.

Odborné analýzy ThomasLloyd jsou předmětem zájmu nejenom renomovaných světových médií, ale důvěřuje jim a spoléhá na ně i více než 50 000 privátních a institucionálních investorů a rovněž přes 1500 finančních poradců a bank po celém světě.

Nelze také opomíjet společenský přínos těchto investic. Na Filipínách je zatím 10 milionů lidí bez přístupu k elektřině a ThomasLloyd svými projekty přispívá k pozitivní změně v této oblasti.

Aktuálně mohou zájemci z České republiky využít atraktivní nabídku dluhopisu ThomasLloyd CTI 3 CZK s úrokovou sazbou 7,00 % p.a. a čtvrtletní výplatou úroků. Neméně lákavé příležitosti k výdělku nabízejí i SICAV fondy.


Vývoj růstu HDP na Filipínách

T.U.Michael Sieg

Zakladatel společnosti ThomasLloyd, Chairman and CEO ThomasLloyd Group od roku 2003. Byl členem firemní delegace německého ministra zahraničních věcí Guida Westerwelleho v rámci cesty do jihovýchodní Asie v roce 2013.



ThomasLloyd Group

Přední globální investiční a poradenská firma, která se věnuje výhradně odvětví obnovitelných zdrojů energie (OZE), především v jihovýchodní Asii. Společnost sídlí v Londýně a Curychu a v dalších 16 lokalitách v 9 různých zemích Severní Ameriky, Evropy i Asii. Její služby zahrnují získávání kapitálu, fúze a akvizice i zodpovědné financování soukromých a veřejných projektů. Zároveň poskytuje investiční poradenství a správu majetku pro soukromé i institucionální investory.

Více na https://www.thomas-lloyd.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688