Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  20.03.2019 09:09:14

Obchodní jednání USA a Číny vstoupila do finální fáze (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

VIG ve čtvrtek ráno představí výsledky hospodaření za čtvrtý kvartál loňského roku.

Evropské akcie by měly otevřít se ztrátou.

Hlavní událostí dne je pokračující zasedání americké centrální banky. Zajímavá bude především její nová prognóza, která zřejmě ukáže na nižší počet zvyšování úrokových sazeb v letošním roce.

Analytici Société Générale vydali nová doporučení pro dvojici německých společností vyrábějících sportovní oblečení, a to Držet pro akcie společnosti Adidas a Koupit pro akcie firmy Puma.

Obchodování na zámořských trzích

Americký akciový trh uzavřel včerejší obchodování různorodě. Index Dow Jones oslabil o 0,1 %, S&P 500 zakončil na úrovni pondělní zavírací ceny a Nasdaq si polepšil o 0,1 %. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejlépe dařilo sektoru zdravotní péče (+0,8 %). Na opačné straně se nacházela především síťová odvětví (-1,2 %).

Akciové trhy v asijsko-pacifickém regionu ukončují dnešní obchodování značně rozkolísaně. Daří se burzám na Tchajwanu (+0,4 %) či v Japonsku (+0,2 %). Naproti tomu největší pokles zaznamenává Austrálie (-0,4 %) či Hongkong (-0,3 %). V rámci japonského indexu Nikkei 225 jsou na tom nejhůře výrobci energetické společnosti (-0,8 %). Od většího propadu indexu napomáhají realitní developeři se ziskem devíti desetin procenta.

Jedním z hlavních důvodů aktuální rozkolísanosti trhů jsou nejnovější zprávy ohledně vývoje obchodních jednání mezi Spojenými státy a Čínou. Americká média přišla se zprávou, že jednání se dostala do finální fáze. Příští týden poletí americká delegace do Pekingu pokračovat v jednáních s tím, že týden na to by měl do Washingtonu přiletět čínský premiér Liu He. Avšak na druhou stranu se také vyskytují dohady, že Čína vzala zpět některé své návrhy v oblasti ochrany duševního vlastnictví. I to může být důvod plánované americké návštěvy v Číně. Každopádně i samotný vstup jednání do finální fáze znervózňuje investory. Z předchozích zkušeností totiž můžeme od amerického prezidenta Donalda Trumpa očekávat i nějaký výraznější zvrat.

Vienna Insurance Group

Pojišťovna VIG zítra ráno zveřejní výsledky hospodaření za čtvrtý kvartál.

Za čtvrtý kvartál očekáváme meziroční nárůst hrubého předepsaného pojistného o 3,0 % na 2,3 mld. EUR. Jeho rozklad by měl odhalit, že nejvíce rostoucím segmentem je pojištění majetku a odpovědnosti (okolo 6,6 %). Očekáváme, že zdravotní pojištění rostlo o 3,2 % meziročně. Na druhou stranu však dle nás došlo k poklesu životního pojištění o 1,4 %. Finanční výsledek by měl dosáhnout 246 mil. EUR. Zisk před zdaněním by se měl zvýšit o 5,6 % na 118 mil. EUR. Předpokládáme pokles o 0,5 pb v ukazateli nákladovosti (tzv. combined ratio) na 96,2 % v porovnání s předchozím rokem. Čistý zisk po minoritách by měl růst o 1,4 % na 84 mil. EUR.

Celoroční výsledky pojišťovny VIG by měly naplnit guidance vydanou managementem pro loňský rok. Ta se týkala růstu hrubého předepsaného pojistného nad 9,5 mld. EUR (náš odhad je 9,659 mld. EUR) a EBT v rozpětí 450-470 mil. EUR (náš odhad je 470 mil. EUR). Více naleznete na http://bit.ly/VIG_Q418preENG.

Autor: Jiří Kostka

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688