TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.03.2019 17:31:11

Poslanec Volný opustil SPD. Jsou tam neonacisté a rasisti, vadí mu


Jedna z nejvýraznějších tváří hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, poslanec Lubomír Volný, opouští stranu! Oznámil to na facebooku, kde také uvedl své důvody. Ve straně jsou podle něj nyní neonacisté, rasisté a násilníci!

Volnému vadí, že nové vedení SPD v Moravskoslezkém kraji přijalo zpátky do strany Milana Kuchára. Poslanec jej označil za "usvědčeného rasistu a neonacistu". Kritizuje také přijetí bývalého dlouholetého člena ČSSD Martina Dluhoše, který má podle něj blízko lobbistovi a podnikatelovi Martinu Dědicovi a bývalému poslanci ČSSD Adamu Rykalovi.

 

"Odvolané vedení regionální organizace odmítlo udělení řádného členství panu Martinovi Dluhošovi, pro jeho těsné napojení na Rykalovo křídlo ČSSD i pro podezření z toho, že fyzicky týral vlastní matku," vysvětluje Volný, proč on Dluhoše ve straně nechtěl.

 

Volný 19. února oznámil kandidaturu na předsedu SPD, hned následující den přišla zpráva, že hnutí zrušilo regionální klub v Moravskoslezském kraji, jehož byl Volný předsedou. Na vysvětlenou uvedlo hnutí, že "v klubu docházelo k systematickému a systémovému porušování stanov, včetně krácení demokratických práv členů".

 

"Nové vedení Moravskoslezského kraje dosazené a řízené direktivně z pražského předsednictva, usadilo manžele Dluhošovy z ČSSD ve vedení regionu, tím umožnilo jeho ovládnutí panem Rykalou a Dědicem. Jako pomyslnou třešničku na dortu přijalo usvědčeného neonacistu a rasistu s otevřenými násilnickými sklony zpět do nově vznikající organizace," vysvětluje Volný své důvody.

 

 

 

Konání celostátního vedení hnutí označil za "zákeřný útok proti vlasteneckým silám, řízený přímo z předsednictva SPD". Napsal, že odmítá být součástí špinavé hry a stejně jako 90 % členů bývalého regionálního klubu vystupuje z SPD.

 

Poslaneckého mandátu se ale Volný vzdát neplánuje. "Získal jsem mandát díky programu a aktivní podpoře původní členské základny a zároveň jsem získal po T. Okamurovi druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů. Mám velmi silný mandát a budu pokračovat v práci pro přirozenou lidskou svobodu a přímou demokracii. SPD, za kterou jsem kandidovat, dnes již neexistuje," neodpustil si Volný silná slova.

 

 

 

Tomio Okamura označil způsob, jakým Volný odchod oznámil, za "mimořádně lidsky neslušný styl komunikace". Volného vyzval, aby se vzdal poslaneckého mandátu a do sněmovny tak pustil dalšího z kandidátky SPD.

 

"Po odchodu poslance Volného z vedení Moravskoslezského regionálního klubu SPD minulý měsíc jsme zaznamenali jen za uplynulý týden desítky nových žádostí o řádné členství v hnutí, kterým nebylo Lubošem Volným umožněno stát se řádnými členy," tvrdí Okamura

 

Více o Volného předsednických ambicích a zrušení regionální organizace v reportáži:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688